Skip to main content

Tapijt, alle voordelen op een rij

Gepost op 14 september 2018

Tapijt geeft vaak een specifieke sfeer aan een kamer. Zo straalt het vooral veel warmte uit. Andere vloeren hebben vaak een meer stoerdere uitstraling. Tapijt is erg comfortabel en is beschikbaar in alle kleuren en dessins die je kan bedenken. Tapijt heeft onwijs veel voordelen en in dit artikel zetten wij ze even op een rijtje voor jou.

 

Geluiddempend

Ten eerste is tapijt erg geluiddempend. Wat houdt dat nou precies in? Dit betekent dat het geluid niet zo wordt weerkaatst als bij andere vloeren. Zo kunt u harder stampen op een vloer met tapijt dan met bijvoorbeeld een houten vloer. In combinatie met een ondertapijt kan tapijt heel veel geluid dempen. Hierbij is er gebleken dat het wel 25 á 30 decibel aan geluid kan verminderen. Dit is best veel. Het is ook zo dat als u dikker tapijt neemt, het meer geluid zal dempen. Dit is vooral fijn als u bijvoorbeeld in een flat woont. Ook hebben eengezinswoningen ook nog wel eens last van geluid, waarbij tapijt de oplossing kan zijn.

 

Warmte

Het aller fijnst aan tapijt is in mijn ogen dat je altijd lekker op de grond kan lopen en zelfs liggen zonder koud aan te voelen. Tapijt isoleert namelijk warmte. Hierbij geldt ook, hoe dikker het tapijt, hoe meer warmte het vasthoudt. Dit is natuurlijk ideaal in de winter maar kan soms een last zijn in de zomer. Tapijt is daarom wel fijn, maar probeer rekening te houden met de lengte van de polen van het tapijt.

Doordat tapijt zoveel warmte isoleert, kan je ook erg veel energie besparen. Dit kan maar liefst oplopen van 4% tot wel 10%. Voor dit geld kan je dan wel een mooi tapijt kopen.

 

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?