Skip to main content

Soorten plinten: Wat zijn de voor- en nadelen van elk?

Gepost op 21 september 2022

Er zijn vele soorten plinten waaruit u kunt kiezen bij het verbouwen van uw huis. Plinten hebben een belangrijke functie in het beschermen van de muren tegen schade, en ze voegen ook visueel belang toe aan een kamer. Niet alleen het materiaal is belangrijk. Kiest u bijvoorbeeld voor plakplinten of muurplinten? Lees hier meer over de verschillende soorten plinten en hun voor- en nadelen.

Massief hout

Massief houten plinten zijn de meest voorkomende soort plinten. Ze zijn gemaakt uit één stuk hout en kunnen worden gebeitst of geverfd om bij uw interieur te passen. Massief houten plinten zijn duurzaam en gemakkelijk te repareren als ze beschadigd raken. Ze zijn echter ook het duurste type plint.

MDF

MDF (medium -dichtheid vezelplaat) plinten zijn gemaakt van geperste houtvezels. Zij zijn minder duur dan massief houten plinten en kunnen worden geverfd of gebeitst om bij uw inrichting te passen. MDF plinten zijn ook heel gemakkelijk te installeren. Ze zijn echter niet zo duurzaam als massief houten plinten en kunnen gemakkelijk beschadigd raken.

PVC

PVC (polyvinyl chloride) plinten zijn gemaakt van kunststof en zijn het goedkoopste type plint. Ze zijn gemakkelijk te installeren en hoeven niet geschilderd of gebeitst te worden. PVC plinten zijn ook zeer duurzaam en bestand tegen schade. Ze kunnen echter moeilijk te repareren zijn als ze beschadigd zijn.

Plakplinten

plakplinten zijn een ander soort plinten. Zij zijn gemaakt van hout of MDF en worden gebruikt om de ruimte tussen de vloer en de muur te bedekken. Plakplinten kunnen worden gebeitst of geverfd om bij uw inrichting te passen. Ze zijn echter niet zo duurzaam als plinten van massief hout of MDF en kunnen gemakkelijk beschadigd raken.

Muurplinten

Muurplinten zijn een ander type plint. Zij zijn gemaakt van hout of MDF en worden gebruikt om de ruimte tussen de vloer en de muur te bedekken. Muurplinten kunnen worden gebeitst of geverfd, zodat ze bij uw inrichting passen. Ze zijn echter niet zo duurzaam als plinten van massief hout of MDF en kunnen gemakkelijk beschadigd raken.

Nu u meer weet over de verschillende soorten plinten, kunt u beslissen welk type geschikt is voor uw huis. Houd rekening met de voor- en nadelen van elk type plint voordat u uw definitieve beslissing neemt.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam