PVC trapbekleding? Dat kan!

Wil je PVC trapbekleding, dan is dat goed mogelijk. PVC is vaak erg mooi, zo ook op de trap. Je zult zien dat je trap direct een geheel nieuwe uitstraling krijgt wanneer je deze voorziet van PVC trapbekleding. Het kan nog best een klus zijn om je trap te bekleden met PVC, maar dan heb je ook wat. Hieronder vind je meer informatie over hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Maak de trap goed schoon

Allereerst is het van belang dat je de trap goed schoonmaakt. Je wilt natuurlijk dat de PVC zo goed mogelijk kan hechten aan de trap. Om hiervoor te zorgen is het goed om de treden van de trap helemaal glad te schuren. Gebruik waar nodig opvulmiddel, om oneffenheden tegen te gaan. Vergeet niet de trap in te smeren met een primer. 

Gebruik tape

Maak mallen door middel van modeltape, waarmee je de randen van de treden afplakt. Breng meerdere lagen tape aan en snijd stukjes weg waar nodig. Trek de mal vervolgens los en plak deze op een strook PVC (of twee stroken, als de mal te groot is voor één strook). Zorg er hierbij wel voor dat je de PVC op een schone ondergrond legt.

Snijd de vloer op maat

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je de vloer op maat snijdt. Doe dit door de contouren van de mal uit te snijden in het PVC. Gelukt? Trek de tape dan van de vloer af.

Bevestig de vloer op de trap

Zijn de vloerdelen klaar om bevestigd te worden, maak dan de folie los aan de onderkant van het PVC. Plak vervolgens zorgvuldig de vloer op de betreffende traptrede en herhaal dit voor alle treden.

Bescherm je trap

Heb je je trap bekleed met PVC? Dan is het verstandig om je trap zo goed mogelijk te beschermen, zodat je lang plezier houdt van je trapbekleding. Dit kun je doen door de treden af te werken met een trapprofiel. Ook is het goed om stootborden aan te brengen.

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!