Skip to main content

Onderhoud aan een laminaten vloer

Gepost op 14 november 2017

Een laminaten vloer is ideaal voor plekken waar de hout prijzen hoog zijn. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor hoge bezoekersaantallen. Hout kan na een aantal jaar gaan eroderen en dan zal de vloer opnieuw gepolijst moeten worden. Laminaat heeft dit probleem niet en is dus ideaal voor plekken waar er niet regelmatig onderhoud aan de houten vloer gepleegd kan worden. Laminaat komt in verschillende kleuren, ontwerpen en vormen. Dit type vloer kan overal gebruikt worden en vereist geen speciaal proces. Een aantal hele simpele stappen om goed voor je laminatenvloer te zorgen zullen besproken worden.   

 Beschermen

Zorg ervoor dat er altijd een droogloop mat geplaatst is bij de ingangen van het huis. Hierdoor wordt het vuil en de nattigheid opgezogen. Als de kamer zwaar meubilair heeft, is het handig om bescherming onder de poten van het meubilair te plaatsen.Hierdoor zal er geen schade door bijvoorbeeld de tafel, stoelen en bank. 

 Schoonmaken

Door regelmatig te bezemen en schoon te maken met producten van hoge kwaliteit zal de vloer mooi blijven. Het zorgt ervoor dat er geen stofdeeltjes ophopen en de kamer stofvrij en hygiënisch blijft.  Geef de vloer altijd de tijd om op te drogen. Door over de vloer te lopen terwijl het nat is, zal de vloer opzwellen en de levensduur verkort worden. Zet de ramen open als de vloer nat is, zodat het sneller zal opdrogen. 

 Je moet altijd voorzichtig zijn met het gebruiken van schoonmaakmiddelen die niet specifiek voor laminaat is gemaakt. Het uiterlijk en de kwaliteit van de vloer kan hierdoor achter uit gaan. Ook moet je oppassen dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen, staal wol en schuurpoeder gebruikt. Er kunnen hier krassen door ontstaan. Door regelmatig stof te zuigen hou je plekken met veel zand en los stof schoon. 

 

 

Het waxen en afwerken van de vloer zal de levenslengte van de vloer vergroten.  

Houten vloer of leen aminaat vloer

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam