Skip to main content

Olie afwerking van de houten vloer herstellen

Gepost op 10 maart 2018

Voor veel mensen is geoliede houten vloer waarschijnlijk. Een van de meest natuurlijk ogende afwerkingen die op de markt verkrijgbaar zijn. Ongeacht of de houten vloer solide of gebouwd is. Het is een vrij populaire keuze. Ondanks dat geoliede houten vloeren duidelijk niet zo slijtvast zijn als gelakte houten vloeren. Een geoliede houten vloer die op de juiste manier wordt onderhouden. Is echter een zeer veelzijdige en praktische vloeroptie. Geoliede houten vloeren dankt zijn immense populariteit. Aan het feit dat oliehoudend hout de natuurlijke schoonheid van het hout verhoogt. En de korrel zichtbaarder maakt. Toch is het van cruciaal belang. Om te zorgen voor geoliede houten vloeren. Zodat deze er echt heel lang goed uitziet.

De vloer voorbereiden

Laten we aannemen dat je houten vloer in het begin goed is geolied. In een dergelijk geval moet onderhoud eenvoudig en probleemloos zijn. Je moet de vloer af en toe stofzuigen. En deze snel afvegen met een vochtige dweil. Die niet nat mag zijn. In de meeste gevallen heb je zelfs geen reinigingsmiddelen nodig. Maar als de vloer te vies is geworden. Kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken. Voeg het gewoon toe aan het schoonmaakwater. En veeg de vloer af zoals gebruikelijk.

Als je geoliede vloer enigszins bevlekt is in bepaalde gebieden. Kun je het gebeitste oppervlak behandelen door middel van spotreparatie. Wat bestaat uit het voorzichtig schuren van het bevlekte deel van de vloer. En het aanbrengen van een olieverf op dat gebied. Maar als de vloer sterk is bevlekt. Is de enige effectieve optie om de gehele vloer opnieuw te bekleden.

Opnieuw coaten

Wat betreft het opnieuw coaten van de hele vloer. Moet je goed georganiseerd zijn als je het zelf wilt doen. Als je eenmaal hebt besloten om professionals in te huren. Moet het opruimen van het interieur eigenlijk je enige taak zijn. De rest van het werk moet aan hen worden overgelaten. Hoe dan ook. Let er bij het legen van de ruimte op dat je het meubilair niet over de vloer sleept. Maar til alle meubels op. Meubels slepen over de vloer kan grote schade aanrichten. Waardoor zichtbare krassen of deuken achterblijven. Vergeet niet dat het succes van het hele project in de juiste. En zorgvuldige voorbereiding ligt. Doe al veel moeite voor het project tijdens de voorbereidingsfase. En je krijgt de beste resultaten.

houten vloer

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam