Skip to main content

Welke houten vloeren zijn milieuvriendelijk?

Gepost op 14 november 2016

Klimaatverandering zorgt voor uiterst bedreigende situaties voor mensen en dieren. Je zult je vast wel een keer verdiept hebben in hoe jij invloed kan hebben op een beter milieu. Bij het aanschaffen van natuurproducten is vaak de eerste gedachte dat je hiermee de natuur aantast. Is dit wel zo? En hoe zit dat met houten vloeren?

Duurzaam

Bij de productie van houten vloeren hebben we het over een natuurlijke productie. Dit heeft een ecologisch voordeel. Houten vloeren gaan ontzettend lang mee. Dit maken deze vloeren erg duurzaam. Houten vloeren worden zelfs mooier na verloop van de tijd.

Omdat een houten vloer enorm lang meegaat kan het ook hergebruikt worden. Ook jij kan kiezen voor een tweedehands houten vloer. Bij het aanschaffen van een tweedehands houten vloer is het van belang dat je kijkt of er geen houtworm of ander ongedierte aanwezig is in de vloer. Kijk natuurlijk ook naar eventuele schade aan de vloer.

Massief hout het erg milieuvriendelijk. De productie is vergt niet zoveel bewerking als andere vloeren. Het kost daarom weinig productie-energie als we het vergelijken met laminaat of lamelparket.

milieu2

Duurzame bron

Wanneer je opzoek bent naar een houten vloer is het belangrijk dat je kijkt of het hout afkomstig van een duurzame bron. Heb jij een specifieke vloer op het oog? Kijk dan naar de keurmerken van de betreffende winkel. Een goed voorbeeld is het FSC keurmerk. Dit keurmerk zet zich in voor een beter milieu. Ook Martijn de Wit Vloeren hanteren dit keurmerk al lang. Vaak geven vloerspecialisten op hun website aan waar het hout vandaan komt.

FSC Keurmerk

Martijn de Wit vloeren is een vloerspecialist dat uitsluitend werkt met het FSC keurmerk. Wanneer je een vloer koopt met dit keurmerk zullen er meer bomen worden geplant dan dat er zijn gebruikt voor de vloer. Het FSC keurmerk doelt niet alleen op bescherming van het leefgebied van planten en dieren.  Ook respecteren zij de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders.

Een houtenvloer heeft vaak geen hoge productie-energie. Er wordt niet veel energie gebruikt om van een boom een vloer te maken. Je kunt ook voor een lokale houtsoort kiezen. Hiermee weet je ook dat er voor het vervoer niet veel energie nodig was.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam