Skip to main content

Lekkage onder houten vloer – Hoe vast te stellen?

Gepost op 15 maart 2018

Ongeacht het soort vloer dat je in je huis of flat hebt. Kan lekkage het getroffen gebied verwoesten. Toch moeten degenen die een houten vloer hebben. Bijzonder voorzichtig zijn om onomkeerbare schade te voorkomen. Bij het omgaan met een lek. In dit artikel willen we de meest effectieve manier van handelen voorstellen. We gebruiken een stapsgewijze aanpak om je te laten zien.  Hoe je de planken verwijdert. Hoe je ze opnieuw installeert. En wat je moet doen om toekomstige problemen te voorkomen.

 

 1. Hoe verwijder ik de planken om toegang te krijgen tot het lek?

Het is duidelijk dat, als er overal in het gegeven interieur een lek is opgetreden. De meest effectieve oplossing de snelste is. Als je eenmaal geconfronteerd bent met dergelijke problemen. Probeer dan onmiddellijk de locatie van de lek bron zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. En verwijder de planken die er direct omheen zijn geplaatst. Om de schade tot een minimum te beperken. Als je het lek hebt kunnen isoleren. Schakel je het water uit en heb je wat tijd om te handelen. Jij of een loodgieter kan de problemen kalm aanpakken. En de schade beperken. Waarbij de planken die moeten worden verwijderd. Worden verwijderd.

Dit is wat je moet doen: Probeer een voor een planken uit te nemen door een rechthoek langs de lengte en breedte van het bord te markeren. Ca. 1.25cm vanaf de rand van het bord. Nadat je dit hebt gedaan. Neem je een cirkelzaag, snijdt deze rechthoek. En trek je die rechthoek uit het bord. Door dit te doen, kunt je de randen van het bord vrij krijgen. Om toegang te krijgen tot het lek.

 

 1. Hoe de ontbrekende borden vervangen?

Als je het lek hebt kunnen repareren.  Moet je het ontbrekende bord vervangen. Het zou perfect zijn als je ergens in je kelder of op zolder. Wat extra planken zou hebben voor dergelijke noodgevallen. Als je dergelijke extra borden echter niet hebt. Kun je altijd het bord meenemen dat je hebt verwijderd. En naar Martijn de Wit vloeren gaan. Met zoveel verschillende tinten en kleuren houten vloeren. Zullen wij zeker iets vergelijkbaars kunnen bieden.

 

 1. Hoe toekomstige problemen voorkomen?

Let er bij het leggen van nieuwe houten vloeren. Vooral in een badkamer of keuken op dat je toegangspunten hebt.

Bovendien, door water boven het vloerniveau te kunnen uitschakelen. Zal je wat kostbare tijd hebben in geval van nood. Als je een isolatiekraan boven het vloerniveau installeert. Kun je tijd vrijmaken. Om vloerdelen rustig te verwijderen om mogelijke lekken te verhelpen.

En tot slot, het is een complete must om alle apparaten en het sanitair regelmatig te laten controleren. Dit voorkomt waarschijnlijk niet 100% willekeurige lekken. Maar het vermindert zeker het risico op problemen.

houten vloer
Hout
Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?