Skip to main content

Je kamer opnieuw inrichten. Waar begin je?

Gepost op 15 maart 2017

De vraag komt misschien wel bij je op wanneer je denkt aan het herinrichten van je huis of kamer; waar begin ik? Er is veel om over na te denken en je moet je goed voorbereiden om goed te beginnen. Het kan veel tijd kosten; er zijn veel opties en vaak is het moeilijk de juiste te vinden. Veel mensen ondernemen daarom uiteindelijk niet.

 

Kies de juiste stijl

Om te beginnen kan het leuk (en handig) zijn om alvast te kijken op websites of in magazines om je te helpen aan de juiste stijl voor in jouw kamer. Het kan handig zijn om eerst een kleur te bedenken voor de muren. Deze kleur kan je helpen om de juiste sfeer te creëren. Wanneer je de juiste stijl en sfeer in je hoofd hebt, ben je in staat om de juiste meubelen en andere accessoires te kiezen. Daarnaast is ook de vloerkleur belangrijk. Deze kun je mooi combineren met de kleur van je muur.

 

Bij Martijn de Wit hebben wij een ontzettend breed scala van houten vloeren die dat extra vleugje luxe kan toevoegen aan jouw huis. Het is misschien een goed idee om een lijstje te maken met meubels en accessoires die jij in je kamer wil om te kijken of het allemaal bij elkaar past.  Zo voorkom je een dure aankoop die eigenlijk niet bij de stijl van je kamer past.

Meten

Nadat je de juiste stijl hebt gekozen is het handig om de ruimte van de kamer te meten om zeker te zijn dat alles zal passen. Het is vaak gebruikelijk dat bij een verhuizing de vorige eigenaar je een idee meegeeft. Als je er al langer woont zal je zelf wel een goed idee hebben. Toch is het handig de maten uit te schrijven in een kladblok. Kijk daarbij of de meubels geschikt zijn (niet te groot of te klein).

 

kamer herinrichten
kamer herinrichten

Inrichten

Begin met de muren. Het kan namelijk lekken op de vloer en in de omgeving. Het is daarnaast ook een goed idee om oude lakens en kranten te gebruiken op de vloer om grote vlekken te voorkomen.

 

Hierna kun je de nieuwe vloer laten installeren. Uiteraard raden wij houten vloeren aan. Houten vloeren zijn zeer duurzaam en zullen de kamer een frisse klassieke look geven. Er zijn enorm veel stijlen beschikbaar dat past bij de meeste stijlkeuzes; Perfect voor als je om de paar jaar het interieur in de kamer wil wijzigen.

 

De laatste stap zijn de meubels. Dit kan erg stressvol zijn als je niet weet waar je het wil plaatsen. Begin dan eerst met het tekenen waar je de meubels geplaatst wil hebben.

 

Mis je nog wat inspiratie of weet je niet waar je moet beginnen? Je kunt altijd gerust langskomen bij een van onze showrooms. Onze medewerkers helpen jou graag met het creëren van jouw droomkamer.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam