Skip to main content

Je houten vloer een andere kleur geven

Gepost op 15 oktober 2016

Je hebt de houten vloer gekozen die jij in je kamer wil plaatsen. Of misschien heb je al een houten vloer en wil je het een opknapbeurt geven. Hierbij moet je nagaan welke afwerking het beste werkt bij jouw vloer, en natuurlijk; wat het beste past bij het huis.

Andere kleur?

Vele eigenaren van een houten vloer kiezen voor de natuurlijke tint van hun vloer. Dit doen zij vaak door een doorzichtig polyurethaan aan te brengen. Ook wordt specifieke olie of wax gebruikt.

Je vloer de ‘natuurlijke’ laten behouden is niet de enige keuze. Je vloeren kleuren met speciale kleurpigment. Het is een goede manier om je houten vloer zo een nieuwe look te geven. De kleur veranderen van je houten vloer is een goede manier om de sfeer van de kamer te veranderen.

Het effect van kleur

Er zijn genoeg kleurmogelijkheden. Het is belangrijk om na te gaan welke sfeer je de gehele kamer wil geven. Zo krijg je een idee over de juiste kleur voor de vloer. Donkere vloeren zorgen namelijk voor een gezellige, knusse sfeer terwijl lichte vloeren de kamer luchtiger en ruimer doen aanvoelen.

Onthoudt wel dat verschillende houten vloeren kleuren anders opnemen. Verschillende factoren zullen het eindresultaat beïnvloeden. Dus laat het testen voordat je gaat beginnen met het hele project. Schakel een professionele vloerspecialist in om het te laten doen. Vraag hun ook om advies en hulp bij de juiste keuze kleur en andere beslissingen.

Er zijn veel kleuren aanwezig voor houten vloeren. Wij zetten de meest populaire even op een rijtje.

Honingkleur
Je kan er voor kiezen om je houten vloer een honingachtige kleur mee te geven. Kleuren als deze verduidelijken de schoonheid van een houten vloer. Huizen met deze kleur hebben vaak een warme en gezellige uitstraling.

Mid bruine koffie kleur
De mid bruine koffie kleur is een uitstekende keuze voor een volwassen chique huis. Het is een kleur die je met veel stijlen en looks kan matchen.

mdwv-dsc_0037

De donkere kleuren
Daarnaast zijn er ook nog donkere kleuren die ook vrij populair zijn. Enkele zijn bijna zwart. Deze kleuren wijken vaak het meest af van de originele kleur van het hout. De donkere kleur geeft vaak een soort moderne en luxe sfeer. Met witte muren kun je het mooi combineren.

Andere optie is een grijze kleur. Ook kan je patronen op je vloer laten zetten.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam