Skip to main content

Interieur trend: houten vloer met marmer

Gepost op 03 juni 2016

De laatste jaren is het gebruik van authentieke, pure materialen in het interieur steeds populairder geworden. Hout is hier natuurlijk een mooi voorbeeld van. Met een houten vloer legt u de basis van uw interieur. Omdat er zoveel mogelijk is op het gebied van houten vloeren, van de houtsoort tot de kleur van uw vloer, kan u deze stijl volledig naar eigen smaak invullen.

Vandaag vertellen we over een trend waarbij unieke materialen met elkaar samenkomen. Marmer werd jarenlang als kitsch beschouwd, maar maakt nu een sterke comeback als één van de belangrijkste interieur trends van het moment.

De marmer trend

Marmer heeft een rijke geschiedenis. Tijdens de Klassieke Oudheid maakte marmer haar opkomst en werd het op verschillende manieren gebruikt. Zo werd het natuurlijk gebruikt voor de beeldhouwkunst, maar ook in het interieur zag men toentertijd graag marmer terug. Later werd marmer een echt statussymbool en nog later begon men door het overvloedig gebruik van marmer het als kitsch te bestempelen. Zo kwam het dat marmer een tijd lang minder populair was.

De laatste jaren maakt dit bijzondere materiaal echt een comeback. Marmer lijkt haar imago als statussymbool van zich afgeschud te hebben en wordt weer volop in het interieur gebruikt. Dit komt mede doordat deze trend hand in hand lijkt te gaan met een andere grote interieur trend, het Scandinavisch Design. Bij deze populaire interieur trend wordt regelmatig gebruik gemaakt van marmer, in de vorm van interieur accessoires of als blad voor uw tafel, keuken- of badkamermeubilair.

Houten vloer met marmer

Marmer op zich heeft een luxueuze en sterke uitstraling. Door dit prachtige materiaal te combineren met andere materialen, geeft u uw interieur een unieke sfeer mee. Zo wordt marmer regelmatig gecombineerd met authentieke materialen als velours, kurk en hout. Zo staat een houten vloer met marmer staat prachtig in uw badkamer, keuken of zelfs uw woonkamer.

Het combineren van een houten vloer met marmer kan u op vele verschillende manieren doen. Zo kan u de kamer aankleden met marmeren interieur accessoires. Hierbij kan u denken aan een kaarshouder, een marmeren plaat, een snijplank. Wat we ook steeds vaker zien, is het combineren van tegels en een houten vloer. Hierbij kunnen de tegels als het ware verweven zijn in de houten vloer, waardoor er een subtiele overgang tussen de twee vloeren ontstaat. Dit geeft uw vloer een unieke dimensie! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of op zoek naar de juiste houten vloer voor uw interieur? Het team van Martijn de Wit Vloeren helpt u graag!

Meer interieur inspiratie? Volg ons ook op Pinterest!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam