Interieurtrend: haal de natuur in huis

Gepost op 11 juni 2015

Ieder jaar komen er nieuwe trends in beeld. Dat geldt niet alleen voor mode, maar zeker ook voor het interieur. Waar minimalisme de afgelopen jaren vaak de boventoon voerde, draait het nu volledig om het in huis halen van de natuur. Deze vindt namelijk op meerdere manieren zijn weg naar de inrichting: natuurtinten zijn ontzettend populair en hout zorgt voor warmte en sfeer in huis. In dit blog brengen we u op de hoogte van de laatste interieurtrends.

Comfort, luxe & groen

Onze vrije tijd is schaars. De tijd die we thuis doorbrengen willen we daarom in zoveel mogelijk comfort en luxe beleven. Een porseleinen bad in de badkamer, een loungebank in de woonkamer of accessoires in goud- en kopertinten. Mist u de ruimte voor (extra) comfort en luxe? Gelukkig zijn er talloze manieren om kleine ruimtes een luxe inrichting te geven en optisch groter te laten lijken. Hang bijvoorbeeld uw spiegels horizontaal op of breng meer lichtpunten aan, waardoor u diepte in uw woonruimte creëert. Lichtspots langs de rand van het plafond zijn hiervoor uitermate geschikt.

Door tegelijkertijd een kleurrijke (hoogstaande) plant in uw woonruimte te plaatsen, kunt u een modern en luxueus interieur krachtig combineren met natuur en groen.

Blog.Interieurtrend1

Ga voor hout

Wat haalt nou meer de natuur in huis dan hout? Een houten look creëert een wonderlijke rust en warmte, waardoor u zich onmiddellijk thuis voelt. Dit gevoel kunt u eenvoudig in huis brengen door op subtiele wijze houten elementen aan uw interieur toe te voegen. Een houten kandelaar, fruitschaal, bijzettafel of frame voor uw spiegel kunnen hierbij helpen. Natuurlijk kunt u het ook grootser aanpakken door te kiezen voor een houten vloer, eettafel of wand.

Blog.Interieurtrend3

Natuurlijke kleuren

Uw kleurgebruik is van grote invloed op de beleving van een ruimte. Creëer een ruimtelijk effect door lichte kleuren in uw interieur terug te laten komen. Steeds meer mensen willen een ruimte die modern is en veel rust uitstraalt. Om dit te realiseren adviseren we natuurlijke tinten, zoals papyruswit, kwartsgrijs en zacht wolkenwit, in uw interieur terug te laten komen. Combineer bijvoorbeeld een lichthouten vloer met een modern-wit plafond.

Blog.Interieurtrend2

Dit blog is geschreven door Luxalon Plafonds. De praktische en onderhoudsvrije plafonds van Luxalon brengen in elke ruimte een eigen sfeer en stijl. Met een assortiment van 44 dessins vindt u altijd een plafond dat past bij uw interieurwens. Bekijk hier welk plafond bij uw interieur past.

 

http://www.luxalonplafonds.nl

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan
  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?