Skip to main content

Interieur trend: vloerkleed op houten vloer

Gepost op 24 september 2015

Een mooie houten vloer kan al zoveel voor een kamer betekenen. Afhankelijk van het materiaal en de kleur kan de vloer een kamer een bepaalde ambiance meegeven. Het dient als de basis van je interieur. Dit houdt dus ook in dat u hieraan nog uw eigen touch moet geven. Dit doet u onder andere door de meubels die u uitkiest, maar al helemaal door de woonaccessoires die u toevoegt aan uw interieur. Hiermee creëert u een sfeer waarin u zich thuis voelt.

Een van die woonaccessoires waarmee u de kamer een huiselijke warmte kan geven, is het vloerkleed. Daarnaast kunnen vloerkleden slijtage van uw houten vloer voorkomen of verminderen. We zetten de laatste in’s en out’s op het gebied van vloerkleden voor u op een rij.

Dierenhuiden en -vachten

Vroeger waren deze vloerkleden al erg populair. Tegenwoordig zijn we natuurlijk wel bewuster van het welzijn van de dieren. Desalniettemin blijven dierenhuiden en -vellen erg populair, ook omdat er nu steeds mooiere faux exemplaren op de markt zijn. Met een dierlijk vloerkleed geeft u de kamer een ambachtelijke uitstraling. Deze vloerkleden zijn ook een mooie toevoeging op een strak interieur.

Lederen vloerkleden

U verwacht het misschien niet, maar een vloerkleed van leer zal uw voeten net zo warm houden als een stoffen vloerkleed. Lederen vloerkleden kunnen minimalistisch en luxueus tegelijk zijn. Er zijn natuurlijk verschillende kleuren en afwerkingen mogelijk, waardoor dit vloerkleed makkelijk zal passen bij uw interieur. Een suède vloerkleed is natuurlijk ook prachtig in combinatie met een strakke houten vloer van Martijn de Wit Vloeren.

Knusse huiskamer met houten vloer en vloerkleed

Natuurlijke materialen

Een vloerkleed hoeft tegenwoordig niet meer van textiel of dierlijke materialen gemaakt te worden. We zien steeds vaker dat vloerkleden van natuurlijke materialen zoals kokos, hennep en bamboe. Wist u dat er zelfs vloerkleden van hout worden gemaakt?

Hoogpolige vloerkleden

Deze trend is weer helemaal terug van weggeweest. Creëer een knus hoekje in uw kamer met een hoogpolig vloerkleed. Hoogpolige vloerkleden staan bij elke vloer goed, of u nou een gietvloer heeft of een houten vloer. Deze kleden zijn vooral erg fijn voor kinderkamers, zodat uw kinderen over een warme en zachte vloer kunnen kruipen of erop spelen. Het enige nadeel is natuurlijk wel dat deze vloerkleden minder makkelijk schoongemaakt kunnen worden, er blijft vaak vuil achter.

Volgt u ons al op Pinterest voor meer interieur inspiratie? Of bent u op zoek naar een houten vloer? U bent van harte welkom is onze showrooms in Schagen en Oostzaan!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan
    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?