Skip to main content

Inspiratie voor de eetkamer

Gepost op 15 augustus 2016

Stoelen en een tafel. Dat is vaak het eerste waar men aan denkt bij een eetkamer. Er komt echter veel meer kijken bij de eetkamer. Voor wat moet je allemaal een keuze maken? Het inrichten van je eetkamer is erg leuk.

Wij helpen je erdoorheen door een handjevol inspiratie mee te geven.

Bij de eetkamer komen vrienden en familie bij elkaar met heerlijke gerechten. Het is een plek van gezelligheid en rijkelijke gesprekken. De juiste sfeer bereiken kan worden gerealiseerd met leuke inrichtingen. Daarbij speelt de vloer een grote rol.

Laten we beginnen met de grote beslissingen.

De eetruimte kan verschillen per huis; heb je een eetkamer of een apart eetgedeelte in jouw woonkamer? Denk na over de volgende dingen; Gebruik je de kamer en eettafel alleen om te eten? Waaruit bestaat het gezin? Hoeveel ruimte heb ik ervoor over?

De vloer moet makkelijk schoon te maken zijn. Vooral met jonge kinderen zullen er vaak eetvlekken op de vloer komen. Een andere optie is om wat onder de eettafel te plaatsen, zoals en eenvoudige vloerkleed.

Standaard of exotisch

Het komt steeds meer voor dat men creatief hun huis inrichten. Veel kiezen dan voor een etnische eetkamer.  Leuke inspiratie kun je vinden op Printrest. Met leuke accessoires, stoelen en tafels kunt je al erg ver komen. De keuze is natuurlijk aan jou. Het is zeker niet zo dat een standaard eetkamer geen mooie sfeer kan neerzetten.

Verlichting

Tijdens het eten is het fijn als er veel licht is. Je wilt immers het lekkere eten goed kunnen bezichtigen en jouw familie kunnen aankijken. Bijna in elk huishouden hangt er dan ook licht boven de eettafel. Een veel voorkomende fout is echter dat men kroonluchters te laag hangt. Hierdoor stoot men vaak hun hoofd bij het opstaan. Bevindt jouw eetruimte in of naast de woonkamer? Dan kun je in de late avond een gezellige sfeer creeren door kaarsen en theelichtjes op tafel te plaatsen

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam