Skip to main content

Ins en outs van hoogpolige vloerbedekking

Gepost op 24 augustus 2021

Vloerbedekking, oftewel tapijt, is er in verschillende soorten en maten. Veel gehoorde termen zijn hoogpolig en laagpolig. In deze blog vertellen we wat meer over hoogpolig tapijt.

Het grootste verschil tussen hoogpolig vloerbedekking en laagpolig zit hem in de lengte van de haren, en daarmee ook in het comfort van het tapijt. De lengte van de tapijtharen dragen bij aan het comfort. Hoogpolig vloerbedekking heeft langere haren en is daardoor nog comfortabeler dan laagpolig vloerbedekking. Hoogpolig tapijt is veel zachter dan zijn laagpolige tegenhanger en heeft daarnaast ook een andere uitstraling. Laagpolig vloerbedekking oogt vaak stug en hard, waar hoogpolig tapijt juist heel zacht en luxe oogt.

Hoogpolig tapijt kent vele voordelen. Zo is het comfortabel: lekker zacht voor de voeten en fijn om op te lopen, zitten, spelen en/of liggen. Verder is hoogpolig vloerbedekking geluiddempend. Het absorbeert geluid heel goed en wordt daarom ook veel gekozen om de trap mee te bekleden. Ook is hoogpolig tapijt makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Weliswaar iets lastiger dan zijn laagpolige tegenhanger, maar met steeds meer tapijten op de markt die geschikt zijn voor mensen met allergieën wordt dat schoonmaken ons wel makkelijker gemaakt. Daarnaast is hoogpolig vloerbedekking een zware vloerbedekking, waardoor het makkelijk op zijn plek blijft liggen en het uiterst geschikt is voor intensief gebruik. Het slijt veel minder snel en gaat dus langer mee.

Hoogpolig vloerbedekking is in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Hierdoor is hoogpolig vloerbedekking makkelijk te combineren met verschillende interieurstijlen. Contrasten zijn makkelijk te maken, waardoor een ruimte nog dynamischer wordt na het aanbrengen van hoogpolig vloerbedekking.

Neem vandaag nog een kijkje bij ons en ontdek de wereld van hoogpolig vloerbedekking.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?