Skip to main content

Houten vloer in de slaapkamer: zo schept u een oase van rust

Gepost op 27 november 2015

Een groot deel van ons leven brengen we door in de slaapkamer. Toch vergeten veel mensen aandacht aan het interieur van deze ruimte te schenken. Dat is zonde, want een slaapkamer met een doordacht interieur kan de nachtrust bevorderen. In deze blog leest u hoe u in uw slaapkamer een ideale oase van rust kunt scheppen.

Creëer uw eigen plekje

Het belangrijkste van een slaapkamer is dat u zich er prettig in voelt. Hierbij is het belangrijk om een comfortabel bed te hebben waar u lekker in ligt. Vaak wordt er echter minder aandacht besteed aan de ruimte om het bed heen. Toch is het voor de algehele beleving van de slaapkamer belangrijk om ook na te denken over de vloer, meubels, gordijnen, verlichting en het plafond. Houdt u van een luxe, ruimtelijke slaapkamer? Ga dan voor houten meubels met een luxe (eiken)houten vloer. Plaats grote spiegels om de ruimte groter te laten lijken. Houdt u daarentegen meer van een knusse ruimte, ga dan voor veel accessoires, zoals fotolijsten, schilderijen en kussens en werk het af met een wollige vloerbedekking.

Kom tot rust met de juiste kleuren en mooie houten vloer

Vergeet bij het inrichten van uw slaapkamer niet om na te denken over de kleuren die u gebruikt. Kleuren kunnen namelijk een bepaalde gemoedstoestand opwekken. Zo associeert de kleur rood bijvoorbeeld met passie, maar ook met agressie. Een ideale kleur voor in de slaapkamer is (licht)blauw. Deze kleur werkt rustgevend en stimuleert daarom om in slaap te komen. Daarnaast zijn ook basic tinten en natuurlijke kleuren een aanrader. Voeg deze basic tinten en natuurlijke kleuren niet alleen toe aan de muren en gordijnen, maar ook aan het plafond.

Ga voor net dat beetje extra

U maakt uw slaapkamer net dat beetje specialer door rekening te houden met de verlichting. Dimbare LED-spots zijn bijvoorbeeld ideaal voor in de slaapkamer, omdat u ze elk moment kunt aanpassen aan uw gemoedstoestand. Wil u uw slaapkamer nog unieker maken? Ga dan voor een sterrenhemel. Met de twinkelende lichtjes boven uw hoofd schept u een oase van rust in uw slaapkamer en slaapt u heerlijk.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?