Skip to main content

Houten vloer blog: tips voor het inrichten van een grote ruimte

Gepost op 08 maart 2016

Op het internet barst het van de tips voor het inrichten van kleinere ruimtes. Mocht u echter het geluk hebben een prachtig groot huis te mogen inrichten, dan zijn deze tips veel relevanter voor u! Deze 5 handige tips helpen u bij zowel het praktisch als knus inrichten van een grote ruimte.

1. Leg de juiste basis met een houten vloer

De vloer- en muurbedekking dienen als basis voor de ruimte. Denk dus goed na over de materialen en kleuren die u hiervoor uitkiest. Een houten vloer is zeker geschikt voor een grote ruimte. Vanwege het oppervlakte is het handig om een voor een sterke houtsoort te kiezen, die makkelijk te onderhouden is. Martijn de Wit Vloeren helpt u graag bij het kiezen van de juiste houten vloer voor uw ruimte. Het team van Martijn de Wit Vloeren staat altijd voor u klaar!

2. Verdeel de ruimte

Het is belangrijk om de ruimte goed te vullen, zonder dat het een bij elkaar geraapt allegaartje wordt. Verdeel de ruimte daarom onder in verschillende zones. Mocht u een grote ruimte als woonkamer willen inrichten, dan kan u bijvoorbeeld de ruimte onderverdelen in zithoek, tv-hoek en eetgedeelte. Hierbij hoeft u zeker niet alle zones uit te tekenen voordat u gaat inrichten, voel u vrij om hier tijdens het inrichten een beetje mee te spelen.

3. Denk groots

Als u in een grote ruimte allerlei kleine meubels plaatst, dan zal de kamer snel rommelig en druk tonen. Denk liever groots en vul de ruimte met groot en grove meubels. Hiermee creëert u een goede verhouding tussen het meubilair en de ruimte. Tevens raden we u aan om de meubels niet strak tegen de muren aan te plaatsen, maar juist wat meer ruimte hier tussen te laten. Hierdoor komt het meubilair en de ruimte in het algemeen beter tot hun recht.

4. Zorg voor de juiste verlichting

Het is bij het (her)inrichten van een ruimte altijd belangrijk om een goed lichtplan om te stellen, maar bij een grote ruimte is dit extra belangrijk. De sfeer van uw kamer valt en staat met de verlichting. Al is de inrichting nog zo mooi, als de ruimte over- of onderbelicht is, zal dit niet het gewenste effect hebben.

5. Gebruik kleur

Vanwege de grootte van uw ruimte raden we u af om teveel met kleuren te experimenteren. Kies echter ook niet voor compleet lichte of donkere inrichting, maar zoek naar de juiste balans tussen neutrale kleuren en opvallende accentkleuren. Accentkleuren kan u onder andere door middel van accessoires toevoegen, maar u kan er ook voor kiezen om één muur te voorzien van een opvallende kleur.

Meer weten over wat een mooie houten vloer voor uw ruimte kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?