Skip to main content

Houten vloer in de badkamer? Voor- en nadelen

Gepost op 10 augustus 2021

Een houten vloer in de badkamer is een gedurfde keuze, maar zeker niet onmogelijk. Daarnaast zorgt een houten vloer in de badkamer voor sfeer en bovendien staat het ook nog eens heel goed. In deze blog zetten we de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Waarom een houten vloer in de badkamer?

Waarom zou je überhaupt kiezen voor een houten vloer in de badkamer? Op het eerste gezicht is het geen logische keuze, een houten vloer een in ruimte waar altijd wel vocht aanwezig is. Toch kiezen mensen voor een houten vloer in de badkamer vanwege de uitstraling. Hout in de badkamer zorgt voor een warme, knusse en vaak ook luxe uitstraling. Daarnaast is hout in heel veel soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je, wanneer je voor een houten vloer in de badkamer kiest, je een scala aan kleurmogelijkheden hebt.

              Hout is een natuurproduct, wat inhoudt dat het hout oneffenheden en andere imperfecties vertoont. Hierdoor krijg je een vloer die vol karakter zit, en uniek is. Er is namelijk geen enkele andere vloer die er zo uitziet. Verder heeft hout een hoge duurzaamheid, doordat het jaren mee kan gaan, mits goed onderhouden. Bovendien zijn eventuele beschadigingen goed en makkelijk te repareren, zonder dat het kapitalen kost; een tegelvloer die stuk is, is minder makkelijk te repareren.

Eigenschappen houten vloer

Een houten vloer in de badkamer klinkt dus als een goed idee, wat het zeker ook is, maar er zijn wel zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. Hout is een natuurproduct, wat betekent dat het leeft. Hout reageert op temperatuurverschillen en vochtigheid, hierdoor kan het krimpen en uitzetten. Het is daarom noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er tussen de vloer en de muur voldoende ruimte is voor het hout om te kunnen uitzetten en krimpen.

Een ander aspect om rekening mee te houden, is het waterdicht maken van de houten vloer. Hout dat zich in een vochtige ruimte bevindt, kan het beste behandeld worden met impregneermiddel of lak. Deze beschermt het hout tegen vocht. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er tussen de planken geen vocht kan komen. Verder kan je met een goed ventilatiesysteem ervoor zorgen dat dat het vocht minimale tijd in contact komt met je houten vloer.

Combineer

Een houten vloer in de badkamer is dus een uitdaging, maar wel eentje die zeker loont. Om de houten vloer zo goed mogelijk te beschermen tegen de grote hoeveelheden vocht van de badkamer, is het aan te raden om een houten vloer te combineren met een vloer die wel goed tegen vocht kan. Zo zou je in de natte zones, zoals de douchecabine en het bad en de directe ruimte daaromheen, een tegelvloer of andere vloer kunnen leggen die waterdicht/waterafstotend is. In de rest van de badkamer leg je dan die prachtige houten vloer. Wanneer gelegd in een mooi patroon, krijgt je badkamer op deze manier een bijzondere vloer met luxe uitstraling waar iedereen jaloers op zal zijn.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam