Skip to main content

Hoe maak je een ‘rustieke look’ van je vloer?

Gepost op 30 september 2016

Een trend die al vele jaren in de mode is en dat nog wel even zal blijven; de rustieke look. Een vloer met rustiek is vaak makkelijker te onderhouden; de vloer moet er immers een beetje verouderd uitzien. Het is praktisch omdat de vloer er al oud uitziet, zullen nieuwe krassen en deuken zich er als het ware in blenden.

Een rustieke vloer geeft een levendige sfeer in de kamer in tegenstelling tot andere vloerstijlen. Je geeft met een rustieke vloer uw woonkamer een verbinding naar het verleden. Daarnaast geef je met een rustieke vloer vaak een ambachtelijke sfeer in de kamer. Toch kun je het ook goed combineren met andere stijlen, zoals een moderne stijl.

Een rustieke vloer past in elke kamer, in bijna elk huis. Plaats het in een vissershut of een moderne luxe villa, op beide plekken zal het een mooie sfeer meegeven.

rustieke2

hardhouten vloeren met rustiek

Rustieke houten vloeren is wat mensen het vaakst kiezen als ze een rustieke sfeer in de kamer willen. Dit kunnen zowel 2de hands vloeren zijn als vloeren die speciaal zijn gemaakt met verschillende technieken om een rustieke sfeer mee te geven. Om nog meer sfeer te krijgen kun je ervoor kiezen om wijdere planken aan te schaffen.

laminaat vloeren met rustiek

Heb je niet zo een groot budget beschikbaar voor een nieuwe vloer? Dan is een laminaat vloer met een rustieke stijl een van de beste alternatieven. Met de technologie van tegenwoordig kan de laminaat vloer extreem realistisch ogen. Omdat het goedkoper is dan een echte houten vloer, is het wellicht ook een betere keuze als je de vloer door de jaren heen vaker wil vervangen of als je niet van plan bent er een lange tijd te wonen.

Rustieke houtlook tegels

Ook wel keramisch parket genoemd. Tegels die zo worden gemaakt om een houtlook te creëren. Het is vrij populair onder mensen die geen zin hebben om een echte houten vloer te onderhouden.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam