Skip to main content

Hoe Kies Je De Juiste Plinten? 

Gepost op 14 februari 2023

bij het kiezen van een nieuwe vloer is het ook belangrijk om de juiste plinten te kiezen. Dit mag natuurlijk geen mismatch zijn! Maar wat betekent dat precies? Moeten de plinten hoog, of laag zijn? Welke opties heb je en wat moet je weten voordat je een keuze maakt? In deze blog lees je alles over plinten en hoe je de juiste voor jouw interieur kunt kiezen.

Plinten hoog of Laag?

Het allereerste dat je moet bedenken bij het kopen van plinten, is of je voor hoge of lage plinten gaat. Hoge plinten geven een ruimte meer grandeur en luxe uitstraling, terwijl lage plinten vaak meer geschikt zijn voor moderne interieurs. Als je twijfelt tussen hoog en laag, overweeg dan om verschillende soorten met elkaar te vergelijken in jouw ruimte om zo tot de beste keus te komen.

Materiaalkeuze

Naast het kiezen tussen plinten hoog of laag, is het ook belangrijk om het materiaal goed te overwegen. Er zijn verschillende materialen waaruit gekozen kan worden, zoals hardhout, multiplex of MDF-platen. Elk materiaal heeft weer andere eigenschappen die invloed hebben op de sterkte en duurzaamheid van de plinten. Neem daarom altijd even rustig de tijd om erachter te komen welk materiaal bij jouw interieur past, alvorens een definitieve keuze te maken.

Afwerking

De afwerking van jouw plint is minstens zo belangrijk als het materiaal waarvan hij gemaakt is. Wil je net dat extra beetje luxe? Ga dan voor een glanzende verfafwerking! Een matte afwerking is perfect als je wilt dat jouw plint meer opvalt in jouw interieur. Of combineer beide afwerkingen om echt iets unieks neer te zetten! Bedenk ook welke kleuren er goed bij elkaar passen en welke contrasterend werken in jouw interieur. Zo creëer je steeds weer iets unieks!

Plinten hoog of laag maken niet alleen onderdeel uit van jouw interieur, maar geven ook extra bescherming aan muren en ramen in huis! Bepaal daarom goed welke opties er zijn qua materiaal, hoogte en afwerking voordat je eindelijk overgaat tot aankoop van plinten voor in jouw woning. Zo maak je altijd de beste mogelijke keus!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam