Skip to main content

Het schuren en lakken van je parket vloer

Gepost op 30 juli 2018

De eerste paar jaren ziet uw vloer er geweldig uit. Je bent toch best trots op jezelf dat de vloer nog zo mooi is gebleven na de verhuizen. Na een aantal jaar is dit jammer genoeg niet meer het geval. Het verschuiven van de stoelen en het lopen op naaldhakken op uw parket vloer zorgen toch voor redelijk veel beschadigingen. De vloer gaat er een beetje dof uitzien en daarbij kan het ook nog zo zijn dat er scheuren en deuken inzitten. Herkent u dit? Dan is het toch echt tijd om uw vloer een opknapbeurt te geven. Het is dan het meest handig als u dit laat doen door een partij die hier alles over weet. Maar waar moet je zelf op letten als je je vloer wilt laten schuren en lakken?

Schuren van de parket vloer

Hoe de vloer precies geschuurd moet worden is natuurlijk geheel afhankelijk van de schade op de vloer. Heeft u de opknapbeurt te lang uitgesteld? Dan kan het zomaar het geval zijn dat de beschermlaag eraf is. Dit kan dan hoog oplopen in de kosten.

Het schuren van de parket vloer gebeurt in diverse stappen. Dit gebeurt van grof naar fijn. Dit is ook afhankelijk van de afwerking wat u wilt hebben op uw vloer. Als u na het schuren graag de vloer wilt laten lakken, dan moet deze erg fijn geschuurd worden.

Het schuren van een parket vloer kan redelijk duur worden. Dit is wel afhankelijk van drie factoren. Ten eerste de oppervlakte, ten tweede de vlakheid en als laatst het aantal hoeken die de vloer heeft. Houd hier dus wel rekening mee

Lakken van de parket vloer

Nadat de vloer geschuurd is, moet er eerst gekeken worden of er geen gaten in de vloer zitten van spijkers. Als dit wel het geval is dienen deze eerst ingeslagen te worden. Nadat dit gedaan is kan de vloer gelakt worden. Dit is niet zomaar gedaan. Er dienen namelijk meerdere lagen aangebracht te worden. Als dit eenmaal gedaan is wordt er, voordat de laatste laag aangebracht wordt, nog eenmaal gepolijst. Als de vloer gelakt is, moet deze soms een aantal uur drogen. Dit is afhankelijk van de soort lak die u uitkiest.

Om in het vervolg ervoor te zorgen dat de vloer niet meer zo snel beschadigd, raad ik u aan om voorzorgsmaatregelen te treffen. Hierbij kunt u denken aan een goede deurmat of uw schoenen voortaan uit doen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam