Feiten & fabels over houten vloeren; deel 3
In de vorige twee blogs hebben we al verschillende feitjes en fabels van houten vloeren besproken en ontkracht. In deze blog gaan we naar nog meer feiten en fabels kijken en het hier over hebben.
De vloer die ik in de winkel heb uitgekozen verschilt met de vloer die gelegd is. Ik heb de verkeerde vloer gekregen.
Een houten vloer kan bestaan uit 300 tot 1.000 verschillende stukken hout. Het is dan ook niet gek dat elke houten vloer uniek is. Geen enkele houten vloer is hetzelfde. Geen boom is hetzelfde, planken dus ook niet, zelfs niet als ze uit dezelfde boom komen.
Alle houten vloeren & houtsoorten hebben dezelfde hardheid.
Alle vloeren kunnen krassen en deuken oplopen onder bepaalde omstandigheden. Er bestaat een classificatie voor de hardheid van hout, deze is ontwikkeld door de hout industrie en wordt ook wel de Janka- Schaal genoemd. Hier in wordt de weerstand tegen krassen en deuken per houtsoort geregistreerd. Hoe hoger het getal op de Janka-Schaal, hoe harder de houtsoort en hoe meer weerstand het materiaal in staat is om te bieden.
Ik kan het beste stofzuigen met een harde roterende borstel zodat ik zeker weer dat mijn vloer schoon is.
Stofzuigen is belangrijk om stof en zand van de vloer te verwijderen. Maar een harde varkenshaarborstel die roteert kan krassen maken in de toplaag van je vloer en zo de vloer beschadigen. Het beste kunt u een zachte borstel gebruiken om de vloer stof te zuigen.
Het rollen van de wieltjes van mijn bureaustoel beschadigen de houten vloer niet.
Wieltjes die zijn gemaakt van metaal of hard plastic kunnen wel degelijk de vloer beschadigen. Om je vloer lang mee te laten gaan kun je het beste ronde wieltjes van niet-beschadigend rubber gebruiken. Maar ook kun je een beschermende vloermat gebruiken.
1742 LD Schagen
Maandag t/m vrijdag
08.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur
Skoon 80
1511 HV Oostzaan
Dinsdag t/m vrijdag
09.00 - 17.30 uur
Zaterdag
09.00 - 17.00 uur