Skip to main content

Feiten over een eiken houten vloer

Gepost op 30 augustus 2017

Bij Martijn de Wit vloeren zijn wij trots op de kennis die wij beschikken over houten vloeren. Het is belangrijk om de eigenschappen van verschillende soorten hout te begrijpen. Dit is een groot voordeel bij het kiezen van een houten vloer.  We hebben een lijst met interessante feiten over eiken houten vloer samen gesteld.  Eiken hout heeft een robuuste, maar ook een stijlvolle uitstraling.

Veel verschillende soorten eik

Er zijn ongeveer 600 verschillende soorten eik, al zijn ze niet allemaal geschikt voor het maken van een vloer. Eik komt in diverse tinten voor. En kan ook op verschillende manieren afgewerkt worden. Wat betekent dat het geen probleem zal zijn om een type eiken hout te vinden wat in je huis past. Het kan in iedere gewenste kleur en uitstraling gemaakt worden.

Lange levensduur van een eiken houten vloer

De meeste eiken bomen leven 200 jaar of meer, er zijn zelfs gevallen van 800 jaar oude bomen. Dit maakt vrij duidelijk waarom eikenhout zo’n goede keuze is voor een houten vloer. Ook is eiken hout beschikbaar in vele prijsklassen.

Eik is ongelofelijk sterk en duurzaam

Een van de redenen waarom eik altijd een populaire keuze is geweest voor houten vloeren is door zijn sterkte en duurzaamheid. Eik heeft een dichtheid van 0.75 gram per kubieke centimeter, wat het een van de dichtste natuurlijk voorkomende stoffen maakt. Dit maakt het excellent voor vloeren, omdat het slijtvast genoeg is om een leven lang mee te gaan. Ook kan een eiken houten vloer in combinatie met vloerverwarming gelegd worden.

Andere gebruiken voor eiken hout

Naast zijn populariteit voor houten vloeren, wordt eik ook al vele jaren gebruikt voor andere dingen. Zoals het opslaan van rode wijnen, brandy, whisky en andere soorten alcohol in eiken houten vatten. Het laten verouderen van alcohol in eiken houten vatten geeft het een unieke smaak en aroma.

eiken houten vloer

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?