Skip to main content

Een modern interieur: welke vloer kiest u?

Gepost op 24 april 2019

Houdt u van minimalisme, strakkere vormen, heldere lijnen en hedendaagse materialen? Dan geeft u vast de voorkeur aan een modern interieur. In een modern interieur draait alles om grote vormen, grafische accessoires en rechte strakke lijnen. Maar welke vloer past nou eigenlijk het beste in een modern interieur?  In deze blog informeren we u over de allerlaatste interieur trends en bieden we inspiratie en ideeën voor vloeren in een modern interieur.

Kenmerken van een modern interieur

Een modern interieur heeft vaak een aantal specifieke kenmerken. In een modern interieur wordt bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van licht, zowel natuurlijk licht als kunstmatig. Daarnaast zien we in een modern interieur vaak glanzende materialen en ruime objecten. Het idee achter een in modern interieur is eigenlijk dat alles er zo strak mogelijk uitziet, het vergt dus ook veel opruim werk, want rommel verpest het idee van de luxe in het moderne interieur.

Ook kunst speelt een grote rol in een modern interieur, bijvoorbeeld in de vorm van vazen of andere objecten rondom de woning. Omdat de muren zo minimalistisch mogelijk zijn, worden deze vaak versierd met moderne schilderijen of andere accessoires. Dit strakke interieur bestaat dus voornamelijk uit minimalistische meubels en objecten, het motto van dit interieur is dan ook is ‘less is more’. Ideaal als u van ruimte en orde in huis houdt.

Welke vloeren passen bij het moderne interieur?

De vloer in een modern interieur is vaak zo eenvoudig mogelijk. De meeste mensen die kiezen voor een modern interieur zijn daarom ook opzoek naar strakke, gladde en kille vloeren. Zoals bijvoorbeeld de PVC vloer. Deze vloer is gemaakt van een kunststof, waardoor je eindeloos kan variëren in kleuren en patronen. Denk hierbij aan houtdesigns in allerlei tinten, aluminium tranenplaat, zandsteen of graniet: de opties zijn eindeloos.

De vloer staat bekend om zijn minimalistische uitstraling, vandaar dat deze favoriet is in het moderne interieur. Deze vloer treedt niet op de voorgrond, en zou uw woning ruimer laten ogen. Bovendien is deze vloer zeer gemakkelijk in onderhoud, af en toe dweilen en stofzuigen is eigenlijk al genoeg. Daarnaast is de vloer vochtbestendig, wanneer u kinderen heeft is dat zeker een groot voordeel.

Een andere optie voor in een modern interieur is een gietvloer. Gietvloeren werden tot een aantal jaar geleden voornamelijk toegepast in de industrie- en zorgsector. Tegenwoordig kiezen ook steeds meer particulieren voor een gietvloer in huis, met name in het moderne interieur is deze vloer erg geliefd. Ook de gietvloer is gemaakt van een kunststof.  Het is een naadloze vloer die wordt afgewerkt met bijvoorbeeld met een coating of een antislip-afwerking, waardoor hij een strakke uitstraling heeft. Gietvloeren zijn te verkrijgen in enorm veel verschillende stijlen en kleuren.

Heeft u interesse in een PVC of gietvloer? Neem dan snel contact op met de professionals van Martijn de Wit.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam