eiken houten vloer

Een houten vloer of tegels?

Als je aan het overwegen bent om een nieuwe vloer te kopen, twijfel je misschien tussen een houten vloer en tegels. Je overweegt misschien zelfs houtlook tegels. Het is een moeilijke keuze. Beide vloeren hebben elk hun voordelen. Dat is waarom we een lijst hebben gemaakt met de voordelen die hout heeft ten opzichte van tegels.

 Waarom een houten vloer overwegen?

Een houten vloer is een van de meest prachtige. En natuurlijke materialen die je in je huis kan brengen. Hout is beschikbaar in een wijd spectrum van kleuren. Ook heeft het veel variëteit. En dankzij innovaties als parket vloeren of laminaat. Kan je het in elke kamer van het huis gebruiken. Hout is duurzaam, makkelijk schoon te maken. En kan een kamer meteen transformeren.

Houten vloer vs tegels

Er zijn vele redenen om voor houten vloeren te kiezen boven tegels. Hier zijn de meest overtuigende.

 

Installatie: Tegels hebben veel voorbereiding nodig om gelegd te worden. En hebben een professional nodig om ze op een goede manier te leggen. Een houten vloer,daar en tegen,kan erg snel gelegd worden. Vooral als je een stijl kiest die makkelijk gelegd kan worden.

Warmte: Behalve als je bereid bent om te betalen voor vloer verwarming. Voelen tegels erg koud aan. In tegenstelling tot hout, die een aangename temperatuur heeft en waar je makkelijk met blote voeten op kan lopen.

Levensduur:  Tegels, zelfs de duurzaamste, kunnen breken onder het gewicht van zware spullen die er op vallen of staan. Als je voor goedkope tegels kiest, zullen deze veel sneller barsten en moeilijk te repareren zijn. Houten vloeren hebben een excellente levensduur, vooral als je voor massief hout kiest. Hout wordt zelfs met de jaren mooier.

Veelzijdigheid: Dankzij innovatief hout ontwerp en fabricage technieken, kunnen houten vloeren in elke kamer van het huis gelegd worden. Dit betekent dat je geen tegels in de keuken of badkamer hoeft te leggen. Hout kan hier ook prima gebruikt worden.

Kosten: Misschien wil je wel tegels vanwege de lage kosten. Maar houten vloeren hebben ook vele betaalbare opties om uit te kiezen. Van laminaat tot parket. Je kan kiezen uit een aantal verschillende opties die bij je budget passen.

 

houten vloer

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!