Skip to main content

Een houten vloer of een parket vloer

Gepost op 27 mei 2017

Wanneer je een nieuwe vloer in huis wilt laten leggen zijn er vele soorten vloeren om uit te kiezen. Twee populaire opties zijn parket en houten vloeren. Het verschil hier tussen is niet altijd even duidelijk. Wil je graag weten welke van de twee het beste bij je past, lees dan snel verder.

Prijs

De gemiddelde prijs van een eiken planken vloer inclusief plaatsen ligt tussen de 75 en 120 euro per vierkante meter. De gemiddelde prijs van een visgraat parket vloer inclusief plaatsen ligt tussen de 125 en 150 euro. Een parket vloer is dus iets duurder dan een houten vloer.

Levensduur

Hoe lang een houten vloer en een parket vloer meegaat is afhankelijk van een aantal factoren. De levensduur van een houten vloer hangt af van een aantal componenten. Hierbij spelen de dikte van de vloer, het onderhoud van de vloer, de hoeveelheid belasting en de kwaliteit van het hout een factor. Over het algemeen gaat een houten vloer tussen de 10 en 60 jaar mee. De verschillende soorten parket hebben allemaal een verschillende levensduur. Massief parket gaat het langste mee, dit soort parket gaat 40 tot 60 jaar mee. Lamelparket heeft een wat kortere levensduur, deze gaat tussen de 30 en 40 jaar mee. De parketsoort met de kortste levensduur is fineer parket, deze gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee.

Materiaal

Vloeren van hout kunnen worden gemaakt van veel soorten hout. De soorten die het vaakst voorkomen zijn essen, beuken, kersen, eiken, grenen en noten. Massief parket bestaat uit massief houten planken die tussen de ca. 15 mm en ca. 22 mm dik zijn. Fineerparket is opgebouwd uit drie lagen, de toplaag is de enige laag die uit hout bestaat. De dikte van fineerparket kan tussen de ca. 8 mm en ca. 20 mm zijn. Lamelparket wordt gemaakt van drie lagen hout die haaks op elkaar worden gelegd. De dikte verschilt van dunlamel ( ca. 10 mm ) en Duoplank/multiplank/combiplank (ca. 20 mm).

Geluidsoverlast

Beide vloersoorten zorgen niet voor het reduceren van geluid. Houten vloeren zijn het meest gehorig. Daarnaast zijn parketvloeren wat stiller. Bij beide vloeren is het verstandig om een geluid reducerende onderlaag te plaatsen wanneer je onderburen hebt.

Parket of hout

Beide vloeren zorgen voor een warme uitstraling in de kamer. Welke van de twee vloeren je kiest is een keuze die je zelf moet maken. Het hangt er van af welke vloer het beste bij je budget past en je het meeste aanspreekt. Natuurlijk ben je altijd welkom om langs te komen bij onze winkel voor advies.

 width=

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam