Skip to main content

Een donkere houten vloer

Gepost op 25 januari 2018

De schoonheid van donker hout valt niet te ontkennen. Vooral jongere generaties. En mensen die op zoek zijn naar een luxe, verfijnde look.Een houten vloer zoals Braziliaanse kers, mahonie. En donker gebeitste eik of walnoot een sterke aantrekkingskracht op. Maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Bij het kiezen van een donkerder hout. Ze kunnen een beetje meer onderhoud vergen dan meer vergevingsgezinde middentonen. Een realiteit waar fans van donker hout mee moeten leven.

Donker hout ?

Als je op zoek bent naar een donkerdere hardhouten vloer. Kan het moeilijk zijn om te kiezen . Of je met een donkerdere soort. Of een donkere plek wilt gaan. In de meeste gevallen zijn donkerdere houtsoorten minder overvloedig. En daarom duurder. Donkerdere planken zijn meestal afkomstig van kernhout. Dat een kleiner deel van de boom voorstelt dan lichter spinthout. Bovendien zijn soorten die echt donker kernhout produceren.En soorten die meer middellange tinten produceren niet zo gebruikelijk. Dit hout kan dus twee keer zoveel kosten. Dan een gangbaarder hout met een donkere plek.
Aan de andere kant vertoont lichter hout met donkere plekken. Veel meer kans op krassen en deuken, omdat deze de donkere plek uit het beschadigde gebied verwijderen.En het veel lichtere hout eronder laten zien. En een schriller contrast veroorzaken dan bij donkerder soorten.

Een compromis zou kunnen zijn. Om een medium hout te kiezen zoals Black Walnut met een donkere plek. Of een hout dat een beetje lichter is dan bijvoorbeeld mahonie of wengé. Zoals de Braziliaanse kers of zelfs Jarrah. Die een vergelijkbaar effect kunnen produceren maar minder duur zijn. En nog steeds krassen maskeren.

Afwerking

Ongeacht of je besluit om te gaan met een plek of natuurlijk donker hout. De afwerking die je kiest, zal een groot verschil maken. Zowel in hoe goed de vloer schade verbergt. En hoeveel stof en andere ongewenste stoffen het laat zien. Eigenaren van donker hout klagen vaak over twee dingen. Stof en voetafdrukken. Hoewel een regelmatig reinigingsschema zeker zal helpen. Om dit onder controle te houden. Kan de afwerking die je kiest je grootste bondgenoot zijn. In het er altijd mooi uitlaten zien.

donkere houten vloer
houten vloer
Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam