Unieke houten vloer door Martijn de Wit Vloeren

Donkere houten vloer in je interieur?

Heb je besloten een donkere houten vloer te nemen, of wil je de rest van je interieur hier goed op laten aansluiten? Donkere vloeren hebben vaak een warme en intieme uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een donkergrijze, donkerbruine of zwarte vloer. Maar hoe combineer je een donkere houten vloer met je muren en inrichting? Hieronder vind je een aantal tips.

Lichte muren bij je donkere houten vloer

Vaak kiezen mensen met een donkere houten vloer in hun woning voor lichte muren, zodat er een contrast ontstaat. De woning krijgt hierdoor een mooie, klassieke uitstraling. Daarnaast lijkt een ruimte met een donkere vloer en lichte muren ruimer dan dat hij eigenlijk is. Perfect als je woning niet zo groot is en je deze wat groter wil doen lijken! Om ervoor te zorgen dat je woning niet kil oogt, is het beter om voor een muur in gebroken wit te gaan, of voor een muur in een andere lichte kleur. 

Donkere muren

Ook donkere muren in combinatie met een donkere houten vloer zijn een optie. Toch kan dit al snel voor een sombere uitstraling zorgen. Wil je dit voorkomen? Zorg dan dat je op de juiste manier gebruik maakt van verlichting en dat je meubels niet ook allemaal donker zijn. Kies bijvoorbeeld voor een mooi wit vloerkleed, of lichtgrijze gordijnen. 

Een combinatie van donkere en lichte muren

Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor slechts één donkere muur in combinatie met muren in lichtere kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld één muur donkergrijs, donkerblauw of zelfs rood of zwart verven en de rest van de muren voorzien van witte verf. De kleur van de donkere muur kun je vervolgens terug laten komen in de rest van je inrichting, bijvoorbeeld door te kiezen voor een vloerkleed in dezelfde kleur, of leuke kaarsjes. Zorg er daarbij wel voor dat de kleur van de muur bij je donkere houten vloer past!

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!