PVC vloeren doen het al jaren erg goed tussen de interieur trends, en ze lijken steeds populairder te worden. Steeds meer mensen vervangen de vloeren in de woonkamer met een PVC vloer. De mooiste variant van de PVC vloer vind je misschien wel in de PVC visgraat vloer. PVC visgraat is de laatste jaren sterk ontwikkeld en niet meer van echt hout te onderscheiden. Overweegt u ook om een PVC visgraat vloer aan te schaffen? In deze blog zetten we alles wat u moet weten op een rijtje.
Wat is een visgraat vloer?
Visgraat verwijst simpelweg naar het patroon waarin de stroken of vloerplanken neergelegd zijn, deze zijn namelijk in een schuin lopend patroon gelegd. Deze legmethode geeft zeer luxe uitstraling. Een visgraat vloer geeft een uniek dynamiek aan de vloer, en dus ook aan de ruimte waar de vloer ligt. De visgraat methode kan bij meerdere vloeren worden toegepast, en zo dus ook bij PVC vloeren.
De voordelen van een PVC visgraat vloer
Een van de grootste voordelen van de PVC visgraat vloer is dat het supersterke vloeren zijn. Door de sterke toplaag van de vloer gaat hij erg lang mee. De vloeren zullen niet snel slijten en zijn ook krasbestendig. We spreken dus echt over een zeer duurzame vloer. Daarnaast, hebben de vloeren niet veel onderhoud nodig. Een ander voordeel is dat de vloeren een geluiddempende functie hebben, in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten vloeren. Ook is de PVC vloer zeer geschikt voor de koukleumen onder ons, het materiaal van de pvc vloer neemt namelijk vanzelf de kamertemperatuur aan. Ideaal dus als jij graag op blote voeten loopt in huis. Kortom: de vloeren zijn duurzaam, hygiënisch, onderhoudsarm en geluiddempend. Het is niet voor niets dat de PVC vloer steeds populairder wordt.
De nadelen van een PVC vloer
Elk voordeel kent zijn nadeel, en zo heeft de PVC visgraat vloer ook enkele nadelen. Geen enkele vloer past in elke woonsituatie of in elk budget. Een nadeel van de PVC vloer is bijvoorbeeld dat ze minder voordelig zijn dan laminaat. Alhoewel, de PVC vloer gaat wel een stukje langer mee. Waardoor het verschil in prijs op totale levensduur best meevalt. Een ander nadeel is dat PVC vloeren eigenlijk niet in contact mag komen met rubber. Rubber kan de vloer schade aanbrengen. Voorzie de stoel- en tafelpoten daarom altijd met vilt als je een PVC vloer hebt. Ook overmatig licht inval is niet goed voor de vloer. Het wordt aangeraden om lichtinval te beperken met zonwerende maatregelen.
Heb jij ook interesse in PVC visgraat vloeren? Neem dan snel contact op met de professionals van Martijn de Wit.