Skip to main content

De juiste samenstelling voor een houten vloer kiezen

Gepost op 20 oktober 2016

Natuurlijk verschillen de uitstraling en kleuren bij houten vloeren. Het gaat echter nog veel verder dan dat. Er zijn een tal van dingen waar de koper rekening mee moet houden bij het kopen van een goede houten vloer. Gelukkig helpen we je uitgebreid bij Martijn de Wit Vloeren op elk van deze onderdelen. In dit artikel geven we alvast voorlichting over de keuzes die je moet maken.

Massieve houten vloeren

De naam spreekt voor zich. Dit zijn houten vloeren van massief hout. Alle planken van dit houtsoort bevatten een mes-groef verbinding. Dit zorgt ervoor dat de vloerdelen goed in elkaar passen. Deze verbindingen zijn ook echt noodzakelijk. Het voorkomt dat je niet struikelt over een plank die omhoog is gekomen.

Lamelparket / Multiplank houten vloeren

Lamelparket bestaat uit drie  lagen; de toplaag en onderlaag. De onderlag bestaat is een wat minder hardwerkende laag. De toplaag is een dunne plank van massief hout. Het middenstuk lijmt deze twee planken aan elkaar.
Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen.

Massiefhout is iets moeilijker te installeren en zou vaak meer tijd kosten. Massief hout is helaas ook niet geschikt voor een vloerverwarming. Een uitstekende optie voor een vloerverwarming zou de systeemvloer zijn.

mdwv-dsc_0148

Gevoel
Beide parketten voelen warm en fijn aan, ook op blote voeten. Door de verwarming in huis kan massief hout uitdrogen. Hierdoor kunnen er ook spleten tussen de planken komen. In dit geval is het niet fijn lopen op blote voeten.

Keuze
Klassiek, modern of iets anders? Beide vloeren passen bijna in elk interieur. Lamelparket heeft talloze mogelijkheden. Bij massief parket is de keuze iets beperkter.  Maar ook massief parket past in zeer veel interieurs.

Milieu
Martijn de Witvloeren hanteert het FSC keurmerk. Dit is een non-profit organisatie die zorgt dat planten en dieren beschermd worden. Zij houden toezicht op houtoogst. Het massief hout bij ons daarom een duurzaam product.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?