Skip to main content

Alles over vinyl vloertegels

Gepost op 16 juli 2022

Vinyl vloertegels zijn een populaire keuze voor zowel thuis als voor bedrijven. Ze zijn gemakkelijk te installeren en te onderhouden, en ze zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren en stijlen om aan elke smaak te voldoen.

Als u overweegt vinyl vloerbedekking te gebruiken voor uw volgende project, dan is dit wat u moet weten over dit veelzijdige materiaal:

Het materiaal

Vinyl vloertegels zijn gemaakt van een soort kunststof genaamd polyvinylchloride (PVC). PVC is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen water, vlekken en krassen. Het is ook relatief goedkoop, waardoor het een populaire keuze is voor budget bewuste huiseigenaren en bedrijven.

Vinyl vloerbedekking is beschikbaar in zowel plaat- als tegelvorm. Vel vinyl is een ononderbroken stuk materiaal dat kan worden gesneden op maat en in één stuk geïnstalleerd. Tegelvinyl daarentegen wordt geleverd in kleine vierkanten of rechthoeken die in een overlappend patroon moeten worden gelegd.

De installatie

Vinyl vloerbedekking is gemakkelijk te installeren en kan als doe-het-zelf project worden gedaan. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak onder het vinyl glad, vlak en schoon is voordat u met de installatie begint. Anders kunt u te maken krijgen met ongelijke tegels of gaten tussen de tegels.

Als u een vinyl vloer in een grote ruimte wilt aanleggen, kunt u het beste een professionele installateur inhuren. Dit zal ervoor zorgen dat het werk correct wordt uitgevoerd en dat uw garantie intact blijft.

Het onderhoud

Vinyl vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en vergen weinig onderhoud. Regelmatig vegen en dweilen zorgt ervoor dat ze er schoon blijven uitzien, en ze zijn bestand tegen vlekken en morsen.

Als een vinyl tegel beschadigd raakt, is hij gemakkelijk te vervangen. Verwijder gewoon de beschadigde tegel en leg een nieuwe op zijn plaats.

Vinyl vloerbedekking is een duurzame en onderhoudsvriendelijke optie voor zowel woningen als bedrijven. Het is verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren en stijlen naar ieders smaak, en het kan worden geïnstalleerd door doe-het-zelvers of professionele installateurs. Met het juiste onderhoud zullen uw vinyl vloeren nog jaren meegaan.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam