Skip to main content

5 Manieren waarmee jij je houten vloer beschadigt

Gepost op 08 augustus 2017

Hout is een vaak voorkomende keuze voor vloeren. Het is tijdloos en geeft altijd sfeer aan een kamer. Het is ook een eco-friendly keuze omdat het van natuurlijke materialen is gemaakt en het jaren mee gaat. Mits het goed onderhouden wordt. Maar hoe zorg je ervoor dat je houten vloer mooi blijft? En wat ruïneert je vloer?

1. Geen bescherming

Door geen deurmat te hebben neem je vuil mee naar binnen onder je schoenen. Hierdoor zullen de kleine vuildeeltjes over de vloer schuren wanneer je door het huis loopt.

2. Verkeerde bescherming

Het is dus belangrijk dat je een deurmat hebt. Maar dingen zoals tapijten en vloerkleden, ook deurmatten, kunnen je vloer beschadigen als ze niet correct liggen. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor spijkers, wat de vloer duidelijk beschadigt. Of dubbelzijdig plakband wat de toplaag van de vloer er af kan trekken.

3. Een te harde borstel

Hoe ironisch het ook klinkt, sommige schoonmaak manier zijn de reden waarom houten vloeren beschadigd raken. Een bezem met stijve borstels bijvoorbeeld, kan kleine krassen in de vloer veroorzaken elke keer als je veegt. De schade zal eerst niet zichtbaar zijn, maar bouwt zich op.

4. Teveel water

Een dweil is een goede manier om de houten vloer schoon te maken. Maar niet als het doorweekt is. Het water zal door de vloer heen zijpelen en uitzetten. Dat kan er weer tot leiden dat de vloer krom trekt en op zijn beurt verpest raakt.

5. Verkeerde schoonmaak producten

Een andere manier waardoor de vloer beschadigd kan raken is door de schoonmaak producten die je gebruikt.  Vooral degene die niet gemaakt zijn voor de afwerking van je vloer.

Hoewel alles hierboven je vloer kan beschadigen, betekend het niet dat je ze allemaal moet vermijden. Je kunt ze nog steeds gebruiken maar wel met extra voorzichtigheid. Kies bijvoorbeeld voor een tapijt van zacht materiaal, die zwaar genoeg is om niet vast gezet te hoeven worden.

houten vloer

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?