Skip to main content

4 tips om zware objecten te bewegen zonder je houten vloer te beschadigen

Gepost op 22 september 2017

Vaak moet een houten vloer gerepareerd worden omdat de vloer beschadigd is door het slepen van bijvoorbeeld zware objecten. De volgende keer dat je haast hebt en snel iets zwaars moet verplaatsen, kun je beter deze tips gebruiken om beschadigingen  te voorkomen.

1.Sleep nooit met meubilair

Allereerst, als je het slepen met meubilair kan voorkomen, sleep er dan niet mee. Als je het kan op tillen en verplaatsen, is dit altijd het beste voor je vloer. Maar soms heb je niet de luxe van een sterke vriend of de tijd om hulp te vinden. Als het optillen niet mogelijk is, wees dan erg voorzichtig met het slepen. Zorg ervoor dat er altijd een kussen of iets dergelijks tussen het meubilair en de vloer zit.

2.Beweeg meubilair langzaam

Heb geen haast wanneer je bezig bent met het verplaatsen van zware objecten. Als het van zijn beschermlaag af glijdt, kunnen er snel beschadigingen ontstaan. Het is slim om het gedeelte wat op de vloer zit nauwlettend in de gaten te houden. Hiermee voorkom je schade. Als je merkt dat er iets mis gaat, kun je makkelijk stoppen en de krassen die zijn ontstaan verminderen.

3.Houd de houten vloer schoon

Om te beginnen, een van de meest gemaakte fouten die huis eigenaren maken, is het verschuiven van meubilair voordat ze de vloer hebben schoon gemaakt. Je vraagt je misschien af waarom je je vloer moet schoon maken voordat je gaat verschuiven, en niet erna. Kleine stukjes gruis en zelfs stof/vuil, hebben zich onder het meubilair opgebouwd en zullen schade aanrichten wanneer je met het meubilair zal schuiven. Zorg er altijd voor dat de vloer schoon is en zorg ervoor dat er geen grind ligt, vooral niet in het pad dat je zal gebruiken om te slepen.

4.Maak het meubilair lichter

Het is belangrijk, indien het mogelijk is, het meubilair lichter te maken. Als je een zwaar object zoals een kast hebt, kun je de laden er uit halen. Bij een koelkast de inhoud en bij een boeken kast de boeken. Je krijgt het idee.

Met behulp van deze tips blijft je vloer lang mooi.

houten vloer

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam