Skip to main content

3 redenen om tapijt met een hout te vervangen

Gepost op 12 september 2017

Denk jij er al een langere tijd over na om je tapijt te laten vervangen door hout. Je bent niet de enige. Hoewel tapijt al lang een favoriet is, minder kost, en het zacht aan voelt, zijn er vele valkuilen die huis eigenaren zouden moeten over wegen voordat ze tapijt laten leggen. Blijf niet bij tapijt, hier zijn drie redenen waarom je een houten vloer moet leggen.

 

Reden 1 : Je bent moe van het gecompliceerde onderhoud aan je tapijt

 

Heb je iets gemorst op je tapijt? Lekker dan, nu moet je de troep op sponsen, droog kloppen. En het tapijt scrubben of schoon wassen. Waarom door al deze moeite gaan? Als je het niet doet, zal je tapijt er smerig uit zien. Houten vloeren zijn makkelijk te onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen is wekelijks stofzuigen en er met een swiffer overheen. Je zal altijd een mooie en schone vloer hebben. Geen vieze vlekken of geuren die in het tapijt getrokken zijn.

 

Tip: We raden aan een stofzuiger met een vloer-borstel te gebruiken of een elektrische bezem te gebruiken. Hiermee voorkom je beschadigingen aan het hout. Voor een diepere schoonmaak, gebruik een vochtige mop of een ouderwetse spons met verdunde hout reiniger om lastige allergenen en vuil in een bliksemschicht te verwijderen.

 

Reden 2: Je hebt last van je allergieën

Je tapijt kan makkelijk een magneet worden voor allergenen zoals mijten, huidschilfers van je huisdier en zelfs schimmel sporen. Dit kan je immuunsysteem irriteren. Deze vervelende allergenen kunnen vast in de tapijt vezels gaan zitten, en zelfs in de onderlaag zitten. Hier kom je niet makkelijk vanaf. Als je klaar bent met het constante vieze gevoel van allergieën, installeer dan een houten vloer in je huis om de allergenen in je huis te verminderen.

 

Reden 3: Je huis heeft een make over nodig (en wat is nou mooier dan een houten vloer)

Zie jij op tv ook wel eens van die prachtige houten vloeren? Of ben je van plan je huis te verkopen? Houten vloeren zijn populair op de huizenmarkt vanwege hun schoonheid, duurzaamheid, veelzijdigheid en hun lange leven. Ze zijn in de eerste instantie wat prijziger dan tapijt, op de lange termijn is het een investering die zeker je geld waard is. Mede omdat het zoveel langer mee gaat dan tapijt. Gooi je lastige, verouderde tapijt bij het vuil, en verander je leefruimte met een houten vloer die een statement maakt.

 

 

Martijn de Wit Vloeren, houten vloer in de gang

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam