Skip to main content

5 tips om jouw vloer te beschermen in de winter.

Gepost op 26 september 2016

De avonden worden weer sneller donker en de jassen gaan binnenkort weer aan. Door alle aankomende feestdagen wordt de vloer vaak vergeten.  Het is vaak niet te vermijden dat de vloer een klein beetje beschadigd naarmate het jaar eindigt.

Er is weer kans op meer regen en sneeuw het komende halfjaar waardoor de vloeren soms extra aandacht nodig heeft. Wij leggen een aantal handelingen voor om de vloer zo goed mogelijk voor te bereiden op feesten en slecht weer.

winter2

Deurmatten

De meeste zullen het wel hebben. Zo niet, schaf het dan snel aan. De grootste vijand van elke soort vloer is vuil en puin dat naar binnenkomt door de schoenen van mensen. Vergeet niet ook een voor de achterdeur aan te schaffen. Heb je een houten vloer? Dan raden wij voor binnen een rubberen deurmat af. Er kan water intrekken wat de vloer eronder enorm kan beschadigen.

Vloerkleed

Het gebruik van vloerkleden op plekken waar veel wordt gelopen beschermt de vloer op die plekken zeer goed.

Schoenen uitdoen

Voor iedereen is het voor de hand liggend dat schoenen worden uitgedaan als je binnen komt. Vooral bij houten vloeren. Het is daarom niet gek om bezoekers vriendelijk te vragen hetzelfde te doen.

Let op je huisdieren

Ook de poten van je huisdieren zijn vaak vies bij slecht weer. Zorg er daarom voor dat je hun poten schoon maakt voor het binnen komen.

Maak je vloer af en toe schoon

Ook erg voor de hand liggend. Zorg ervoor dat je vloer af en toe wordt schoon gemaakt. In de komende tijd van het jaar wellicht iets meer dan voorheen.

Deze 5 handelingen zullen elke vloer goed doen in de winter. Voor houten vloeren is het extra belangrijk om (water)vlekken snel te verwijderen voordat het intrekt.

Heeft je vloer al beschadigingen opgelopen die voor jouw niet meer te repareren zijn? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Gespecialiseerde medewerkers staan bij ons altijd voor je klaar.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?