Skip to main content

Wollen vloerbedekking (wollen tapijt) kopen? Dit zijn de voordelen

Gepost op 01 juni 2021

Denk je erover om wollen vloerbedekking te kopen? De meeste mensen gaan voor harde vloerbedekking in hun woning, zoals laminaat of een houten vloer. Toch kan zachte vloerbedekking ook erg mooi zijn. Bovendien brengen wollen tapijten verschillende voordelen met zich mee. Lees maar snel verder!

Luxe uitstraling

Je kunt je interieur op verschillende manieren een luxe uitstraling geven. Het plaatsen van wollen vloerbedekking is er daar één van. Zo creëer je een unieke blikvanger, die geheid op zal vallen bij je bezoek. 

Comfortabel

Naast dat een wollen tapijt mooi is, is het ook nog eens comfortabel. Zo kun je heerlijk op blote voeten door het huis lopen, zonder dat je voeten koud aan zullen voelen. Wollen vloerbedekking houdt namelijk warmte vast. Uiteraard voelt een wollen tapijt ook nog eens lekker zacht aan aan je voeten.

Houdt vuil buiten de deur

Doordat wol een vetlaagje bevat, werkt wollen vloerbedekking vuilwerend. Vlekken zullen zich dan ook niet zo snel aan het materiaal hechten. Mocht dit wel het geval zijn, dan verwijder je de vlek vervolgens binnen een mum van tijd. 

Een milieuvriendelijke vloer

Vind je duurzaamheid belangrijk? Dan is wol een goede keuze. Dit materiaal komt uit de natuur, waardoor het milieuvriendelijk is. Daarnaast gaat een wollen tapijt ook nog eens lang mee; het slijt niet snel. Bovendien kan dit type vloerbedekking makkelijk gerecycled worden.

Wat voor soorten wollen vloerbedekking zijn er?

Heb je besloten wollen vloerbedekking aan te schaffen, dan ben je er nog niet. Er zijn namelijk meerdere soorten waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een tapijt van wol. Daarnaast zijn er ook wollen tapijttegels te koop, die je eenvoudig kunt leggen en kunt verhuizen indien nodig. Uiteraard is het ook mogelijk om voor een wollen vloerkleed te gaan. Deze kun je op maat laten maken.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam