Skip to main content

Voordelen van lamelparket

Gepost op 02 februari 2021

Denk je erover om lamelparket te nemen? Dit kan een goede keuze zijn. Dit type vloer lijkt op een houten vloer (parket), maar beschikt over enkele voordelen waarvan er bij een massief houten vloer geen sprake is. Hieronder vind je een aantal voordelen van lamelparket, ten opzichte van massief houten vloeren. 

Relatief goedkoop

Doordat lamelparket bestaat uit drie verschillende lagen, is dit type vloer vaak goedkoper dan massief houten vloeren. De onderste twee lagen van de vloer bestaan uit goedkopere soorten hout. De bovenste laag bestaat daarentegen wel uit duurder hout, zoals eikenhout.

Een duurzamere soort vloer

Wil je graag een vloer die milieuvriendelijk is, dan is lamelparket een goede optie. Voor dit type vloer wordt aanzienlijk minder hardhout verbruikt dan voor een vloer van massief hout. 

Goedkoop lamelparket laten leggen

Lamelparket kun je goedkoop laten leggen, of natuurlijk zelf leggen. Je kunt deze vloer namelijk zwevend leggen, waarbij er veel minder lijm nodig is. Ook kost het minder tijd om een vloer op deze manier te leggen, waardoor de legprijs tevens lager uitvalt. 

Vloerverwarming met lamelparket

Als je graag vloerverwarming wilt, dan kun je prima voor lamelparket gaan. Deze vloer is namelijk erg geschikt om op vloerverwarming te leggen. Waar massief hout niet zo goed tegen temperatuurverschillen kan, is dit bij lamelparket niet het geval. Ook is de warmteweerstand hierbij veel lager, waardoor lamelparket een goede keuze is als je graag vloerverwarming in je huis wilt.

Geen extra afwerking nodig

Meestal wordt lamelparket kant en klaar geleverd. Je hoeft de vloer niet eerst zelf te oliën of te lakken. Dit kan veel tijd schelen en daarnaast hoef je niet nog een tijdje te wachten met het plaatsen van meubels op de vloer, nadat je het parket gelegd hebt. Toch is de vloer tegelijkertijd wel al direct beschermd tegen schade, door de reeds aangebrachte afwerklaag. 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan
    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?