Skip to main content

Voordelen en nadelen van lamelparket

Gepost op 30 juni 2020

Denk je erover om lamelparket aan te schaffen, zoals eiken lamelparket? Dan is het goed om je van tevoren goed in te lezen over dit type vloer. Net als bij iedere andere vloer, zijn er verschillende voor- en nadelen aan lamelparket verbonden. 

Eiken lamelparket kan erg mooi zijn voor bijvoorbeeld in de woonkamer. Het is echter verstandig om goed na te denken of dit type vloer geschikt is voor jou en je woning. Hieronder vind je een aantal voor- en nadelen van lamelparket, om je te helpen bij je overweging.

Voordelen van lamelparket

Goedkope vloer

Lamelparket is een relatief goedkope vloersoort, zeker in vergelijking met massief houten vloeren. Lamelparket is opgebouwd uit drie lagen, waarbij de onderste twee lagen gemaakt zijn van goedkoop hout. De bovenste laag bestaat daarentegen uit duurder hout, zoals eiken.

Goedkoop om te leggen

Een houten vloer leggen is niet altijd even goedkoop. Lamelparket kan echter zwevend gelegd worden, waardoor de prijs lager uitvalt. 

Vloerverwarming is mogelijk

Wil je eiken lamelparket (of een andere soort lamelparket) in je woning, maar twijfel je of dit wel samengaat met vloerverwarming? Gelukkig is dit type vloer goed geschikt voor vloerverwarming. Lamelparket is namelijk bestand tegen temperatuurverschillen, in tegenstelling tot massief parket.

Nadelen van lamelparket

Meer onderhoud

Lamelparket vergt meer onderhoud dan een massief houten vloer. Je dient de vloer regelmatig in de onderhoudsolie te zetten, te stofzuigen en (niet te nat) te dweilen. 

Ondervloer nodig

Als je graag eiken lamelparket in je appartement wilt, dient er eerst een geluiddempende ondervloer gelegd te worden. Dit kun je zelf doen, maar de vloer laten leggen is uiteraard ook mogelijk.

Niet krasvast

Lamelparket is niet krasvast. Wees dus extra voorzichtig met dit type vloer, zodat deze niet beschadigt. Draag bijvoorbeeld geen schoenen in huis, of zorg ervoor dat je deze eerst goed afveegt op de deurmat.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam