Skip to main content

Vloerverwarming op houten vloer, welke vloer is geschikt?

Gepost op 02 juli 2020

Vloerverwarming op houten vloer kan ontzettend comfortabel zijn. Zo kun je in de winter gerust op blote voeten door het huis lopen. Niet iedere vloer is echter geschikt voor vloerverwarming. Ook kunnen niet alle soorten legmotieven toegepast worden op vloerverwarming. Om er zeker van te zijn dat je over de juiste vloer beschikt, dien je je van tevoren goed in te lezen. Desnoods kun je je hierover ook laten informeren door een houten vloeren specialist. Lees snel verder en ontdek welke houten vloer geschikt is voor vloerverwarming.

Welke houten vloeren?

Wil je graag vloerverwarming op houten vloer? Dan kun je het beste voor een houten vloer met dunne planken gaan die verlijmd kunnen worden, bijvoorbeeld eentje met lamelplanken. Als de houten toplaag van de vloer niet te dik is, kan de warmte optimaal worden geleid. Eiken houten vloeren zijn vaak een geschikte optie voor vloerverwarming. Dit is echter vooral het geval als de planken niet te dik en breed zijn. 

PVC vloeren en vloerverwarming

Ook PVC vloeren zijn geschikt om op vloerverwarming te leggen. Deze vloeren laten de warmte namelijk goed door. Hierdoor kun je aanzienlijk besparen op energieverbruik. Ook heb je voor een PVC vloer op vloerverwarming geen ondervloer nodig.

Vloerverwarming op houten vloer prijs

De prijs voor vloerverwarming kan afhangen van het type vloerverwarming. Zo kun je de vloerverwarming gebruiken als hoofdverwarming, of slechts als bijverwarming. Ook dien je rekening te houden met de kosten van het leggen van de houten vloer. Deze kosten kunnen verschillen per houten vloeren specialist en zijn daarnaast mede afhankelijk van de oppervlakte van je woning.

Houten vloer leggen op vloerverwarming

Het leggen van een houten vloer op vloerverwarming kan erg lastig zijn. Je kunt er voor kiezen om hier zelf mee aan de slag te gaan, maar een houten vloeren specialist kan je hier ongetwijfeld mee helpen.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?