Skip to main content

Vloeren trends in 2021

Gepost op 02 maart 2021

Ook in 2021 zijn er allerlei soorten vloeren die net wat populairder zijn dan anderen. Wil je inspiratie opdoen voor een nieuwe vloer, dan kan het goed zijn om deze trends eens te bekijken. Zo wordt het wellicht al iets makkelijker om een nieuwe vloer uit te kiezen. Hieronder vind je een handig overzicht.

Duurzame vloeren

Duurzame vloeren zijn al langer populair. Veel mensen vinden dit een belangrijke factor bij het kopen van een vloer. De duurzaamheid van een vloer wordt bepaald door verschillende factoren. Uit wat voor materialen bestaat de vloer bijvoorbeeld, wordt de vloer op een duurzame manier geproduceerd en wat is de levensduur van de vloer? Ook de mate waarin de vloer onderhoud vereist is hierbij belangrijk. Houten vloeren zijn over het algemeen erg duurzaam, maar moet wel goed worden onderhouden.

PVC vloeren

Ook in 2021 kiezen veel mensen voor een PVC vloer. Er zijn ontzettend veel soorten PVC vloeren waar je uit kunt kiezen, waardoor er voor ieder wat wils is. De mooie en natuurlijke uitstraling maakt dat dit type vloer een goede aanwinst is voor je woning.

Rustige kleuren

Houten vloeren (en vele andere vloeren ook) zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. De kleuren geven ieder een andere soort uitstraling aan je woning. Wil je je woning kleiner doen lijken, dan kies je het beste voor donkere tinten. Lichte kleuren zorgen er daarentegen voor dat de woning ruimer oogt. In 2021 zijn vooral de wat rustigere kleuren populair. Veel mensen gaan bijvoorbeeld voor houten vloeren kleuren als bruin, grijs, crème of beige. 

Wat bredere planken

Tegenwoordig kiezen mensen vaak voor vloeren met wat bredere planken. Dit geeft de woning een andere uitstraling dan smallere planken; bedenk van tevoren dus goed wat voor type vloer het beste bij jouw woning (en wensen) past. Kom je er niet helemaal uit? Vraag een (houten) vloeren specialist om advies! 

Tags:
Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam