Skip to main content

Vloerbedekking van de trap verwijderen

Gepost op 29 maart 2021

Ga je verhuizen en wil je graag de vloerbedekking van je trap verwijderen? Of ben je deze gewoon zat en wil je eens iets anders met je trap? Vloerbedekking van de trap verwijderen kan nogal een flinke klus zijn. Wanneer je je trap laat renoveren, is het soms zo dat het bedrijf waardoor je dat laat doen gratis de vloerbedekking van je trap verwijdert. Maar is dit niet het geval? Dan zul je zelf aan de slag moeten gaan. De volgende tips helpen je daar een handje bij.

Gespijkerde vloerbedekking van de trap verwijderen

Soms is de vloerbedekking vastgespijkerd of vastgenageld aan de trap. In dat geval is het vrij makkelijk om het te verwijderen; door het tapijt voorzichtig op te tillen en de nagels vervolgens te verwijderen met een tang, raakt deze gemakkelijk los. Vaak is vloerbedekking op de trap echter bevestigd door middel van lijm. In dat geval zijn er meerdere manieren waarop je deze kunt verwijderen.

Tapijt verwijderen door middel van cola

Cola kun je voor allerlei verschillende dingen gebruiken, zo ook voor het verwijderen van vloerbedekking van de trap. Laat de cola intrekken in het tapijt, eventueel door een aantal gaatjes in het tapijt te prikken. Je zult zien dat cola het een stuk makkelijker maakt om lijmresten te verwijderen. Let wel op dat je alles om de vloerbedekking heen goed afdekt; je wilt natuurlijk niet dat de cola gaat lekken.

De vloerbedekking verwijderen door middel van warm water

Is de vloerbedekking gelijmd met lijm op waterbasis? Dan kun je gebruik maken van warm water om het te verwijderen. Voeg zeep toe aan het water en laat dit vervolgens een paar uur intrekken. Ook hierbij geldt dat je de omgeving goed af dient te dekken, zodat het water niet lekt. 
Als het goed is kun je het tapijt er na een paar uur eenvoudig aftrekken. Lukt het niet om de vloerbedekking van de trap te verwijderen met behulp van water of cola? Dan kun je natuurlijk altijd nog gebruik maken van tapijtlijmverwijderaar.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?