Skip to main content

Visgraat houten vloer saai? Toch niet!

Gepost op 31 augustus 2020

Veel mensen kiezen voor een visgraat houten vloer in hun woning. Je ziet dit type vloer ook vaak terug op social media afbeeldingen en bijvoorbeeld in tijdschriften. En dat is niet zo gek, houten vloeren in visgraatpatroon zien er vaak erg mooi uit. Is het dan niet saai om te kiezen voor dit type vloer, aangezien je deze in ontzettend veel woningen terugziet? Helemaal niet! Lees maar verder.

Waarom een visgraat houten vloer?

Allereerst kun je je afvragen waarom je eigenlijk een visgraat houten vloer zou moeten nemen. Visgraat houten vloeren zijn erg gewild, doordat ze tijdloos zijn. Ze hebben een luxe uitstraling, die past bij uiteenlopende woonstijlen. Ook kan het zo zijn dat je opa en oma een houten vloer met visgraatpatroon hadden, waardoor deze nostalgische gevoelens met zich meebrengt. 

Verschillende soorten visgraat houten vloeren

Alhoewel veel mensen in het bezit zijn van een visgraat houten vloer, kan dit type vloer toch erg geschikt zijn voor jouw woning. Je kunt voor de moderne variant gaan, die tot aan de muur gelegd wordt. Woon je in een wat oudere woning? Dan zijn klassieke afwerkingsmethoden erg geschikt.

Ook met de bies kun je experimenteren. Ga bijvoorbeeld voor een donkere kleur bies of een wat dikkere lijn. Door voor de bies een andere kleur te kiezen dan de vloer zelf, creëer je een contrast.

Bovendien is het ook mogelijk om je vloer over te laten lopen in een andere vloer. Dit geeft vaak een mooi effect. Gebruik een sierstrip om de twee vloeren van elkaar te scheiden; dit zorgt voor een subtiele overloop.

Verschillende soorten hout

Uiteraard hoef je niet per se voor klassiek hout te gaan voor een visgraat houten vloer. Ook PVC en laminaat zijn erg geschikt en bovendien vaak minder duur. Hout is echter wel duurzaam en werkt isolerend.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam