Skip to main content

Verschil houten vloer en tapijt

Gepost op 05 december 2016

Bent u van plan om binnenkort te verhuizen of wilt u uw interieur veranderen? Een keuze maken tussen een houten vloer of een tapijt kan soms moeilijk zijn. Om u bij deze keuze te helpen worden hieronder enkele voor- en nadelen van houten vloeren en tapijten toegelicht.

Houten vloer

Elke houten vloer is uniek en heeft een eigen karakter. Een houten vloer is in elke ruime van uw woning mogelijk, zelfs in de keuken. Een houten vloer creëert een warme uitstraling in uw huis en wordt in de loop der jaren steeds mooier. Hiervoor is goed onderhoud echter wel belangrijk. Beschadigingen en vlekken zijn gemakkelijk te verhelpen.

Bij het leggen van een houten vloer moet er echter wel rekening mee worden gehouden dat een houten vloer werkt. Dit wil zeggen dat wanneer het kouder is de vloer krimpt en wanneer het warmer wordt de vloer juist uitzet. Hiermee moet rekening worden gehouden bij de aanleg van de vloer. De aankoop en het leggen van een houten vloer zijn duurder dan dat van een tapijt, maar een houten vloer gaat langer mee.

Tapijt

Er gaat niks boven de warme sfeer en luxe uitstraling van een tapijt. Tapijt is bijna in elke ruimte van uw woning toepasbaar. Tapijt zorgt tevens voor een goede isolatie en geluiddempend effect in uw woning. Daarnaast is tapijt in bijna elke denkbare kleur en soort verkrijgbaar waardoor u uw woning geheel naar eigen smaak kan inrichten.

Echter kan een tapijt ook nadelen met zich meebrengen. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde vlekken moeilijk worden verwijderd en trekt tapijt veel vuil aan waardoor er zeer regelmatig schoon gemaakt moet worden. Vaak is het lastig om haren of haren van huisdieren te verwijderen uit het tapijt. Deze gaan vastzitten in de polen.

Houten vloer keuken
Een houten vloer in de keuken.
Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan
    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?