Skip to main content

Verantwoord je nieuwe huis inrichten

Gepost op 31 augustus 2016

Het is een van de meest stressvolle momenten in het leven of het is hartstikke leuk. Verhuizen is voor iedereen anders. Door wat nuttige tips te geven hoop ik dat jij bij de mensen gaat horen die verhuizen erg leuk vinden. Het is toch een nieuwe switch maken in je leven waar je van moet genieten.

Veel werk?
MdWV-DSC_0311

Er komt enorm veel kijken na de aankoop van een nieuw huis; het zoeken naar een verhuisservice, inpakken, shoppen naar nieuwe meubels, enzovoort. Maar een van de belangrijkste onderdelen is toch wel een gedetailleerde plattegrond maken en plannen waar je wat voor vloersoort wil gaan plaatsen. Voordat je gaat daadwerkelijk verhuizen is het handig om alvast goed de plattegrond door te nemen.

Voor welke vloersoort kies je? Houten vloeren zijn vaak duur maar gaan enorm lang mee. Laminaat heeft vaak vervanging of reparatie nodig waardoor je soms nog meer geld kwijtraakt.

Meet alles na

Probeer van het nieuwe huis alles te meten wat te meten is. De schaal van de plattegrond klopt niet altijd. Controleer het daarom even door echt zelf in het nieuwe huis te meten. Schaf hierna pas nieuwe meubels aan. Het is zonde als je er achteraf achter komt dat een meubel niet in de kamer pas of door de deur komt.

Maak gebruik zondig gebruik van online tools

Heeft het nieuwe huis geen (duidelijk) plattegrond? Dan is er zelfs een optie om dit zelf te maken. Floorplanner.com is hier een goed voor. Hier kun je snel een plattegrond maken van de door jouw gemeten vloer. Het werkt erg makkelijk. Je hebt er geen architect achtergrond voor nodig.

Meubels

Hou bij het inrichten met zoveel mogelijk rekening. Staat het meubel op de goede plek voor de functie dat het biedt? Kunnen mensen nog makkelijk door de kamer bewegen als ik deze meubel hier plaats?

Natuurlijk komt het voor dat je na een paar maanden toch dingen wil wijzigen. Het zal even duren totdat je kamer echt comfortabel is en alles op de plek staat waar jij het wil. Toch is het handig dat je zoveel mogelijk al in hebt gepland voor de daadwerkelijke verhuizing. Dit heeft verschillende redenen. Het zou bijvoorbeeld zonde zijn dat er krassen op de nieuwe vloer komen omdat je nog meubels aan het bent verplaatsen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?