Skip to main content

Veelgestelde vragen over een echte houten vloer

Gepost op 03 december 2020

Overweeg je een echte houten vloer aan te schaffen? Dan is het goed mogelijk dat je hier nog een aantal vragen over hebt. Een vloer kopen doe je immers niet zomaar; er gaat vaak best wat tijd zitten in het uitzoeken wat voor soort vloer je graag wilt en welke kleur de vloer moet zijn. Om je zoektocht iets makkelijk te maken hebben we hieronder een aantal veelgestelde vragen over een echte houten vloer voor je op een rijtje gezet.

Hoe onderhoud ik een echte houten vloer?

Uiteraard is het goed om te proberen zo min mogelijk vuil met je mee naar binnen te nemen, zodat de vloer daar niet door beschadigd raakt. Verder dien je de houten vloer regelmatig te stofzuigen met een zachte stofzuigermond. Ook dweilen kan prima; zorg er daarbij echter voor dat de vloer niet te nat wordt. 

Een houten vloer op vloerverwarming, is dat mogelijk?

Vooral in de herfst en winter kan vloerverwarming erg fijn zijn. Zo hoef je nooit meer met koude voeten door het huis. Niet alle soorten vloeren zijn echter geschikt voor vloerverwarming. Laat je van tevoren dus goed informeren door een houten vloeren specialist, om er zo zeker van te zijn dat de vloer die je kiest gecombineerd kan worden met vloerverwarming.

Kan ik een houten vloer in de keuken leggen?

Dat is zeker mogelijk. Wel vereist dit meer onderhoud, aangezien de keuken een vochtige ruimte is waar ook nog eens relatief vaak vuil (zoals etensresten) op de vloer terechtkomt. 

Zou ik de houten vloer zelf kunnen leggen?

Als je een beetje handig bent, is dat zeker te doen. Wel kan het verstandiger zijn om de vloer te laten leggen door specialisten, zodat je bijvoorbeeld garantie hebt. Ook weet je dan zeker dat het leggen op de juiste manier gedaan wordt.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?