Skip to main content

Trap laminaat leggen: Zo doe je dat!

Gepost op 24 augustus 2022

Een laminaat trap is een uitstekend alternatief voor de traditionele houten trap. Ze zijn duurzamer en vergen minder onderhoud. Het leggen van een laminaat trap is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Met een beetje geduld en aandacht voor detail kunt u het zelf doen!

Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je het beste een laminaat trap kunt leggen voor het mooiste resultaat:

1. Meet de ruimte waar u de laminaat trap gaat leggen

Zorg ervoor dat u voldoende ruimte overlaat voor de treden en stootborden. Het is belangrijk om nauwkeurig te meten om te voorkomen dat u later moet snijden. Je kunt dit doen door de breedte en lengte van elke trede te meten.

2. De laminaat planken op maat zagen

Gebruik een zaag om de laminaat planken op de juiste maat te zagen. Zorg ervoor dat de zaagsneden recht en precies zijn. Zorg ervoor dat u een veiligheidsbril en handschoenen draagt bij het gebruik van elektrisch gereedschap.

3. Plaats de stootborden

Stootborden zijn de verticale planken die tussen de treden komen. Ze geven de trap zijn afgewerkte look. Om ze te installeren, schroeft u ze gewoon vast met schroeven en tussenringen. Plaats de stootborden aan de achterkant van de trap en zorg ervoor dat ze waterpas staan. Gebruik constructielijm om ze op hun plaats te bevestigen.

4. De treden plaatsen

Treden zijn de horizontale planken die de treden zelf vormen. Om ze te installeren brengt u eerst een laag montagelijm aan op het stootbord. Leg vervolgens de treden erop en zet ze vast met schroeven. Ook hier moet u ervoor zorgen dat ze waterpas staan. U kunt spijkers of schroeven gebruiken om ze op hun plaats te bevestigen.

5. Afwerking

Als de treden eenmaal zijn geïnstalleerd, kunt u ze nog verder afwerken. U kunt bijvoorbeeld een leuning toevoegen of de stootborden in een andere kleur verven. Verwijder hierbij ook de overtollige lijm.

Met deze eenvoudige stappen kunt u uw eigen laminaat trap leggen! Neem de tijd en meet nauwkeurig. Met een beetje geduld en aandacht voor detail, kunt u professionele resultaten bereiken!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?