Skip to main content

Tips waarmee je elke vloer schoon kunt maken

Gepost op 01 mei 2020

Een houten vloer in de keuken, tapijt in de slaapkamer, tegels in de gang of badkamer… er bestaan een heleboel soorten vloeren, met elk verschillende schoonmaak instructies. Sommige vloeren kun je prima dweilen, terwijl dit bij anderen absoluut uit den boze is. Bij bepaalde vloeren heb je een vlekje zo weggewerkt, terwijl dat bij andere vloeren een erg tijdrovend klusje is. Gelukkig zijn er een aantal richtlijnen die je toe kunt passen op de verschillende soorten vloeren. 

 

Het onderhouden van de vloer

Voor elke soort vloer bestaat er een ander onderhoudsmiddel. Heb je laminaat? Gebruik dan een speciaal glansmiddel om je vloer te onderhouden. Als je in het bezit bent van tegels, is het uiteraard ook van belang dat je deze goed onderhoudt. Het type onderhoudsmiddel dat je daarvoor kunt gebruiken is afhankelijk van het type tegel. Houten vloeren hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Als je een houten vloer in de keuken of een andere vochtige ruimte hebt, dien je ervoor te zorgen dat deze zo min mogelijk wordt blootgesteld aan vocht, zodat de vloer niet uit gaat zetten. Heb je een houten vloer buiten? Dan zal deze over het algemeen veel te verduren krijgen, bijvoorbeeld bij regen en veel zon. Zorg er daarom voor dat je je houten terras goed behandelt en breng beschermende verf of lak aan. Zo blijft je houten vloer zo lang mogelijk mooi.

 

Stofzuigen

Wist je dat je elk type vloer kunt stofzuigen? Zorg er dus voor dat je een kwalitatief goede stofzuiger hebt en stofzuig je vloer regelmatig. Voor bepaalde tapijten bestaan er speciale stofzuigerborstels. Toch is een stofwisser in sommige gevallen handiger dan een stofzuiger. Als je een gladde vloer hebt, kun je met een stofwisser daadwerkelijk al het stof verwijderen, alvorens je aan het dweilen begint.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?