Skip to main content

Tips bij het aanschaffen van een houten vloer

Gepost op 29 november 2019

Houten vloer prijzen kunnen erg verschillen. Om die reden is het bij het aanschaffen van een houten vloer natuurlijk allereerst van belang dat je meerdere (online) winkels bezoekt en de prijzen met elkaar vergelijkt. Let op: het is niet altijd handig om voor de laagste prijs te gaan; je wilt tenslotte ook kwaliteit. Daarnaast zijn er nog meer dingen waar je op dient te letten bij het kopen van een nieuwe vloer. In dit artikel hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 

Bepaal de kwaliteit van de vloer

Bij het aanschaffen van een nieuwe vloer kun je kiezen uit verschillende houtsoorten, met allemaal een andere hardheid. Hierbij is het van belang dat je nagaat hoe intensief de vloer gebruikt gaat worden. Ook zijn er verschillende soorten afwerkingslagen verkrijgbaar; laat je goed adviseren over welke soort olie of lak je het beste kunt nemen. 

 

Less is more, maar in dit geval niet

Zorg ervoor dat je meer dan genoeg houdt hebt, in ieder geval meer dan je denkt te gaan gebruiken bij het leggen van de vloer. Uiteindelijk zul je namelijk meer nodig hebben dan je denkt, doordat sommige stukken onbruikbaar worden. Ook wanneer de vloer na een tijdje beschadigd raakt, is het handig om stukken vloer op voorraad te hebben.

 

Koop een vloer bij een gerenommeerd bedrijf

Denk eraan dat je een vloer koopt bij een bedrijf dat is aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen. Hierdoor kun je terugvallen op de garantie indien dat nodig is. Ook is het handig om naar de voorwaarden hiervoor te vragen bij het aankopen van de vloer.

 

Een geschikte vloer gevonden, en nu?

Als je uiteindelijk een vloer naar wens hebt gevonden, dan kun je het beste een offerte aanvragen bij de winkel waar je de vloer hebt gevonden. Ga ook na wat er allemaal bij die prijs inbegrepen zit. In sommige gevallen wordt de vloer namelijk voor je gelegd.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?