Skip to main content

Tegels op houten vloer, hoe doe je dat?

Gepost op 01 februari 2020

Vaak bestaan vloeren slechts uit één soort materiaal, bijvoorbeeld hout of tegels. Maar wist je dat je dit ook kunt combineren? Tegels op houten vloer kan handig zijn in de keuken, bijvoorbeeld voor het fornuis. Je laat de tegels dan overgaan in de houten vloer en zorgt er op die manier voor dat de vloer beter bestand is tegen spetters en vonken. Bij een houten vloeren specialist kun je een houten vloer naar wens uitkiezen en meer informatie krijgen over dit onderwerp, maar in dit artikel helpen we je vast een eindje op weg.

 

De voorbereidingen

Probeer eerst te schetsen hoe je graag zou willen dat de vloer eruit komt te zien. Wat voor patroon spreekt je het meeste aan? Vervolgens kun je de tegels leggen, waarbij je verschillende patronen kunt uitproberen. Nadat je een geschikt patroon hebt gekozen, kun je de positie ervan aftekenen op de vloer. Als je niet weet hoe je dit het beste aan kunt pakken, kun je ook de hulp inschakelen van een houten vloeren specialist.

 

Aan de slag!

Na het aftekenen van de tegels, kun je aan de slag met een cirkelzaag. Zorg ervoor dat je de diepte van de zaag afstelt op 18 mm. Probeer zo nauwkeurig mogelijk langs alle lijnen te zagen, waarbij je even stopt voordat je de hoeken bereikt. Voor de hoeken kun je gebruik maken van een kapzaagje. Vervolgens kun je aan de slag om de ondervloer op te hogen, de lijm en vervolgens de tegels aan te brengen en de voegen te vullen. Zorg ervoor dat de voegen flexibel afgedicht worden. Kortom, tegels op houten vloer leggen kan een goede oplossing zijn, maar tegelijkertijd ook een tijdrovend klusje. Als je niet erg handig bent doe je er wellicht goed aan om dit uit te besteden. Een houten vloeren specialist kan je hier vaak meer over vertellen!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam