Skip to main content

Sfeer creëren in een woning met witte houten vloer

Gepost op 31 december 2020

Heb je een witte houten vloer in je huis, of overweeg je er eentje te nemen? Groot gelijk, witte houten vloeren zijn vaak erg mooi. Vooral bij een minimalistisch interieur mag een witte vloer eigenlijk niet ontbreken. Maar hoe zorg je ervoor dat het geheel niet té materialistisch wordt en hoe kun je die witte houten vloer nu eigenlijk goed combineren? Lees snel verder.

Een witte houten vloer combineren met een mooi vloerkleed

Een mooi, passend vloerkleed zorgt ervoor dat je woning een stuk sfeervoller wordt. Behalve dat een kleed goed past bij een minimalistische inrichting, is het ook nog eens lekker zacht voor je voeten. Ga bijvoorbeeld voor een zacht, grijs vloerkleed en combineer dit met decoratie in dezelfde kleur. Zo blijft je woning minimalistisch, maar tegelijkertijd ook erg stijlvol.

Voeg natuurlijke elementen toe

Door natuurlijke elementen toe te voegen aan je woning met witte houten vloer, zorg je ervoor dat de uitstraling van het huis niet te kil wordt. Ga bijvoorbeeld voor een linnen tafelkleed, een wollen vloerkleed en houten meubels. Voeg bovendien wat kleur toe om de boel wat op te vrolijken. Zo creëer je meer warmte in je woning, maar blijft het geheel er tegelijkertijd minimalistisch uitzien (mits je hier natuurlijk niet in overdrijft).

Wit doet de ruimte groter lijken

Een witte houten vloer kan erg mooi zijn en zorgt er tegelijkertijd ook nog eens voor dat een ruimte groter lijkt, al helemaal als de rest van de inrichting ook (deels) wit is. Hier kun je handig gebruik van maken. Is je woning eigenlijk net iets te klein, dan zorgen een witte houten vloer en witte muren ervoor dat het geheel ruimer oogt. Andersom zorgen donkere muren, donkere meubels en een donkere vloer er juist voor dat een ruimte al snel een knussere, kleinere uitstraling krijgt.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam