Skip to main content

Open haarden en hardhouten vloeren: hoe je jouw investering kunt beschermen 

Gepost op 14 januari 2018

Hardhouten vloeren zien er in veel huizen prachtig uit. Maar omdat ze van hout zijn.Zijn ze ook gevoelig voor beschadiging. Een bijzondere zorg is open haarden.  Die in de buurt van hardhouten vloeren staan. Of in contact ermee komen; Dit is niet alleen een potentieel brandgevaar maar vonken. En stukjes brandend hout kunnen ook je hardhouten vloeren verschroeien en beschadigen. Dit betekent echter niet dat je jouw vloer moet vervangen. Als deze in de buurt van een open haard is. Hier zijn een paar tips om je te helpen de investering te beschermen.

1. Koop een haardverlenging

Haardverlengingen doen precies wat de naam doet vermoeden. Ze worden buiten de haard geplaatst. En fungeren als een verlengstuk van de haard, in het bijzonder om vloeren te beschermen tegen brand en schokken. Ze zijn vaak gemaakt van leisteen, baksteen of steen. Maar je kunt ook haardverlengstukken gebruiken. Die zijn gemaakt van andere niet-brandbare materialen. Sommige huiseigenaren kiezen ervoor. Om een ​​verhoogd deel van de vloer te maken met een oppervlak van baksteen of steen. Dat zowel voor traditionele open haarden als voor houtkachels kan werken.

2.Heb een werkrooster of dek het af

Een ander essentieel iets om je vloeren te beschermen tegen brandschade. Is om een ​​rooster of een andere afdekking voor alle haarden te hebben. Het type hangt af van de specificaties van jouw haard. Maar het moet natuurlijk niet-ontvlambaar zijn. Ook moet het, hoewel het openingen moet hebben om rook door te laten, klein genoeg zijn om te voorkomen dat vonken of brandend hout er doorheen vallen. Anders riskeer je schade aan je houten vloeren.

 

 

3.Gebruik niet te vaak de open haard 

Hoewel het materiaal dat wordt gebruikt om open haarden te maken. Natuurlijk is ontworpen om warmte te weerstaan. Kan het overmatig gebruik van open haarden of het over branden van branden de structuur beschadigen, wat op de lange duur schade aan jouw vloer kan veroorzaken. Laat vuur niet te lang branden , omdat extreme hitte zelfs metaal kan smelten. Niet te vaak vuur is van bijzonder belang bij een houtkachel, omdat hun behuizingen vaak kleiner zijn.

 

hardhouten vloeren

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam